Ona je bila u haremu koji se nalazi u Dubaiju – ovo je njena priča.

Istinita priča jedne anonimne Beograđanke koja je zbog spleta okolnosti bila čak četri godine u jednom haremu u Dubaiju.

” Prošlo je par dana i svaki dan je bio siv, dosadan sa crnim mislima, mnogo sam maštala o Beogradu i tome kako ću se vratiti u Beograd, kada god bi se probudila odmah bi plakala, a onda jednog dana nakon ručka jedan stražar mi je rekao da idem na dužu šetnju. ”

” Ušao je rekao ,, spremite se za pola sata sam ovdje ,, a kada je došao krenuli smo jednim dužim hodnikom i prošli kroz neka mala vrata i tada smo ušli u prostoriju koja je imala staklena vrata, napolju je bilo mnogo vruće i bila sam umotana u neko lagano bijelo platnom, posle 20 minuta šetanja ušli smo u žbunje koje je bilo kao tunel, nakon par metara ispred nas se pojavio bazen koji je imao slap koji gotov da se nije čuo. ”

Viđale smo se često sljedećih nedelja na bazenu i dvorani. Zajedno smo vježbale, a onda mi je rekla kako su oni stražari bezopasni i da brinu i pokazuju razmjevanje više nego drugi. Druga holanđanka je rekla kako ni jednu nisu ni prstom takli. Kasnije sam saznala kako su one prije dolazka u Dubaji bile prostitutke koje su visoko rangirane. Kategorije djevojaka koje rade kao pratnja višoj klasi ili “rade” samo u luksuznim hotelima. 

Za stolom sam sjedila sa dvojkom koja je iz Češke, u razgovoru sam saznala da je prije mene bila još jedna djevojka iz Beograda, kazala mi je Irena.Sutradan nakon doručka moj čuvar me pozvao u šetnju, nisam smjela to odbiti, mislila sam da me vodi gospodaru. Ali samo smo šetali i razgledali okolinu. Na trenutak sam ugledala prelijep cvije, ali me stražar upozori da nastavim pravo, krajičkom oka vidjela sam bazen i nekoliko djevojaka okupljenih oko jednog muškarca.

Te noći stražar je došao u moju sobu i rekao kako ču večeras da bude u odajama gospodara. Nisam mogla ni da večeram, niti razmišljam bilo što, bila sam zabrinuta.

Nakon večere sam otišla do bazena, tamo su bile još dvije djevojke koju su me pozvale da se skinem i uđem u bazen. Jedna me pomilovala i rekla da se ne plašim jer one imaju iskustva, jer znaju da je ovo moj prvi put kod gospodara.