Da, istina je kako pakovanje pred neki put pogotovo ako se ide na more postaje prava agonije, uvijek je vječanje šta treba da se spakuje

Ovo vam je kratki vodić onog što nikako ne smijete da zaboravite. Kao prvo putne isprave, od pasoša, saobraćajne dozvole, pa do zdravstvene knjižice ili punog osiguranja.

Jastuk koji služi za putovanje – on je veoma popularni jastuk na naduvavanje kojeg stavite oko vrata ovaj jastuk će vam mnogo pomoći.

Nikako ne smijete zaboraviti neseser i vašu kozmetiku koja vam je bitna, ali nemojte pretjervati jer većnu kremica i dodatnih preparata sigurno nećete ni iskorisiti. Neka se u neseseru nađu vlažne maramice, krema za lice, puder, korektor, maskara i ruž.

Nemojte da zaboravite rezervne majice odprilike jedna po danu boravke i jednu veću maramu za plažu, kojom možete prekriti ramene u slučaju da počnu crveniti, kao i da se ogrenite do plaže.

Ne zaboravite i vašu masku za spavanje koja vam može mnogo pomoći nakon puta i odmoriti vaše oči. Slušalice ili čepiće za uši nikako ne smijete da zaboraviti.

Punjače za vašu elektroniku, mobitel, fotoaparat, laptop uvijek provjerite da li je tu. Nemojte da zaboravite sokove i neke grickalice koje nisu puno kalorične.

Ravne sandale uvijek morate da imate kod sebe, te patike u kojima je najbolje da putujete i birajte obavezno pamučne čarape radi udobnosti.