Jako dugo vremena nismo imali nikakvih vesti oko zemljotresa u regiji koji su svakako napravili pravi haos u poslednjih 6 meseci. Verujemo da se svi sećate Petrinje u Hrvatskoj koju je u decembru prošle godine bukvalno “Pregazilo” par zemljotresa, koji su bili jačiine oko 6 stepeni po rihteru.

Koliko su bili učestali, pokazuje nam i podatak da je jako puno porodica iz tog predela u centralnoj Hrvatskoj preselilo kod rodbine u Bosnu i Hercegovinu, Srbiju, kao i ostale predele ove zemlje. Međutim, kako su seizmolozi najavili u tom periodu, nije bilo mesta za opuštanje, jer je pretilo da se zemlja i dalje pomera, ali u puno manjem intenzitetu nego krajem prošle godine.

Epilog tog zemljotresa je bilo da su 4 osobe poginule, od čega je jedna bila maloletna. Međutim, da je područje etrinje i Siska i dalje pod jakim seizmološkim poremećajima pokazuje i informacija od rano jutros, kada je ponovo zabilježen jedan manji zemljotres, koji je ponovo i više nego preplašio stanovnike ovog malog mesta u centralnoj Hrvatskoj.

Koliko su ljudi isprepadani zbog zemljotresa iz prošlosti, pokazuje i podatak da su svi istrčali iz kuća, iako je bilo rano jutro, jer su se opet preplašili da se ne desi isti scenarij kao i krajem prošle godine.