Koliko ste sebi puta rekli da od ponedeljka krećete sa novim životom idete jesti zdravo, trenirati, čitati knjigu ili postaviti neke druge ciljeve koje želite postici.

Uvijek sa voljom počinjemo raditi sve pa tako i vježbati i učiti ali nakon nekog vremena ovo sve zamjenimo, nekad nam dosadi , nekada osjećate da nije to to, ali uglavnom priča se svodi na lijenost. Pa ako ste previše lijeni i teško vam je početi nešto raditi ona morate isprobati ovu japansku metodu koje se zove 1 minut !

Ova metoda se sastoji od toga šta ćete uraditi za 1 minut svaki dan u isto vrijeme. Jedan minut vremena je nevjerovatno malo vremena za bilo šta, ali ako vam je na putu lijenost sve te stvari za koje tražite izgovor i opravdanaj pokušajte ih uraditi koliko god za samo 1 minut svaki dan.

Da li ćete minut skakati, raditi vježbe, meditiratii li čitati knjigu nije bitno važno je da to bude 1 minut i to nije toliko teško.

A sa tim ćete postići mnogo jer sve se kreće od malih koraka i tako ćete pobjediti nesigurnost ali i osloboditi osjećaja bespomoćnosti i počet ćete osjećati uspjeh i veću inspiraciju je sve što ćete raditi 1 minut kasnije ćete raditi 5 minuta i tako sve dok ne dođete do svog zamišljenog cilja.

U japanu se ova tehnika već dugo koristi i veoma je efikasna i pomoći će vam ako imate ovih problema. Dakle potrebna je samo jedna minuta u danu.