Roditelji rijeko kada mogu znati sve što se dešava kada je njihovo dijete u školi, često nemaju razloga da se birnu jer znaju da djete na sigurnom.

A jedni roditelju su krenuli da se birnu jer su primjetili da je njhova kćerka koja je uvijek bila najbolji učenik počela da laže, ali veoma providno.

Da bi saznali šta se tačno dešava sa njihovom kćerkom zatražili su pomoć od učiteljice i učitelja, a onda je učitelj krenuo na posao jer je shvatio koliko su roditelji zaista zabrinuti za njihovu kćerku.

A kada je na kraju saznao šta se zaista dešava sa njihovom kćerkom taj učitelj nije samo obavjestio roditelje nego je tu priču podjelio sa svima na internu i ona se sada svima preprčava.

Gospodin Daglas je pomislio da nista ne može uraditi kako bi im pomogao. A zatim je spazio dječaka koji je bio novi u školi kako sam jede i sjedi. Na kesi koju je imao pisalo je “Keti”. Onda je Daglas sklopio slagalicu i otkrio da se dječak povjerio Keti. Jer njegovi roditelji nisu željeli milostinju od škole i dječak bi bio u nevolji kad bi uzimao ručak. Zato mu je Keti poklanjala svoj obrok kako bi bila sigurna da i on jede svaki dan.

Daglas je javio roditeljima šta je u pitanju i rekao da trebaju biti ponosni na svoje dijete jer nije htjelo da izda prijatelja bez obzira na kritike i kažnjavanje. Kati mu i dalje kupuje ručak a njema majka svaki dan joj napravi domaću ukusnu užinu.