Ako i vi spadate u kategoriju onih koji smatraju da je život u Dubaiu savršen potrebno je da malo bolje pogledate i pročitate.

Evo nekih stvari koje će vas razuvjeriti. Kako svaki grad ima svoje mračne tajne tako je i Dubaji aevo nekih od tih.

* Na vrelinama kojedosežu do 40-tak stepeni celzijusa radnici rade po četrnaest sati svakog dana. Kako se grad razvija nevjerovatnom brzinom a to je tako brzo da dok vi ovo čitate nikla je već jedna nova građevina koja je stavljena u upotrebu. Problem bogataša jeste da misle da je radnu snagu tretiraju drugačije nego druge građane. Večina radnika živi u uslovima koji su jako teški.

Ako se ljubite na javnom mjestu završit ćete u zatvoru. Kako većinom Dubaji naseljavaju Muslimani tako su sanjjima i pravila tu jasna. Ona se sprovode kako je zapisano i nema izuzetka.

Trgovina ljudima je kod njih jako izraženo i u Dubajiu postoji najmanje trideset hiljada prostitutki koje usluge naplaćuju 500 dolara po satu. Moćnici Dubajia to podržavaju i na njima dobro zarađuju.

Ogromne količine pitke vode se bacaju. Najbolji je primjer tome su golf tereni gdje treba oko četiri miliona galona vode dnevno kako bi se travba održala zelenom.

Kada nestane nafta sve će da propadne. Dok imaju crno zlato gradnja raja je moguća ali se mora znati da ništa mećevječno da traje. Prognoze kažu da će za dvadesetak godina netstati nafte.

Kod njih je rasizam zaista lud jer za isti posao Amerikanci i Evropljani dobijaju duplo više od osoba trećeg svijeta.