Primjetili ste kvržicu iza uha, na vratima ili leđima, pitanje je šta dalje.

Prije svega ne trebate se brinuti, potrebno je u svakom slučaju posjetiti ljekara. U većini slučajeva praksa je pokazala da su u pitanju samo zadebljana ispupčenja kože napunjena tečnošću, a u narodu se nazivaju masno tkivo. Dok je medicinki naziv lipomi ili ateomi zavisno od veličine i oblika.

Mogu se javiti kao manja ili veća ispupčenja, od nekoliko milimetara do nekoliko centimetara. Većina ljudi se radi estetsko izgleda odlučuje na njihovo uklanjanje koje je potpuno bezbolno.

Mada postoji nekoliko prirodnih riješenja, kako da se umanje i u potpunosti uklone i nestanu. Ali prije toga napominjemo da je potrebno se posavjetovati sa ljekarom kako bi se utvrdilo da li je u pitanju masno tkivo i tek onda da krenete sa primjenom sljedeći metoda.

Masno tkivo možete umanjiti i ukloni sa jabučnim ocatom, mlijekom ili aloja vreom.

Ako se odlučite za jabučni ocat postupak je sljedeći – na cistu nanesite ocat u manjoj količini zatim prekrite sa povezom ili flasterom. Postupak ponavljate sedam dana svaki dan ili duže ovisnosti o koži. Kad se stvori zadebljani dio kože možete ga ukloniti i pustiti da se cista izlije. Nakon toga 7 dana čistite taj dio kako biste dezinfikovali i kako bi narasla nova koža. Možete dezinfikovati alkoholom ili rivanolom.

Mijekom – vrećicu do čaja kamilice ili nane, preko noći namočite u mlijeko i sutradan je čuvajte na cisti nekoliko minuta, ovom metodom umanjit ćete kvržicu do potpunog nestanka.

Aloja vera – aloja je svakako dobra za kožu pa i ovom slučaju. Kvržicu mažite aloja kremom, dok ujedno možete i konzumirati aloji sok koji odlično regeneriše i hrani kožu kako izvana tako i iznutra.