Svako kome se makar jednom u životu začepila WC šolja zna kakva je to muka. Povučete vodu, a onda se voda podiže i preti da preplavi kupatilo.

Dok majstor ne dođu da je otpuše morate da živite sa užasnim smradom koji dopire iz nje, a da ne pričamo o suzdržavanju dod odlaska u toalet upravo zbog tog razloga. Odčepljivanje WC-a je prljav posao, i zato ga treba obaviti što je brže moguće.

Ako imate sreće, vodoinstalateri će se pojaviti za nekoliko sati, a šta ako im je potrebno više vremena? Jedna mama iz Australije podelila je na društvenim mrežama veoma jednostavan trik, a koji praktikuje godinama i uz koji nikada nema ovaj problem!

Kako je otkrila, više ne “baca pare” na skupa sredstva za otpušavanje, koja su pritom veoma agresivna i prete da oštete i WC šolju i cevi. Glavni sastojak je nešto što svi imamo u kući, a ne znamo koliko je moćno.

Sve što vam je potrebno jeste deterdžent za pranje sudova i topla voda, a evo i kako da ih upotrebite.

U zapušeni toalet obilno nalijte tečnost za sudove. Sačekajte da deterdžent “padne” na dno. Preko sipajte toplu vodu (ne i ključalu jer može oštetiti WC školjku), praktično do vrha.Sačekajte 20 do 30 minuta da sapun i voda “odrade svoj posao”, pa povucite vodu. WC će biti otpušen.

A ako vam se toalet zapušava mnogo češće nego što biste to želeli, ova mama savetuje da predostrožnosti radi, čak i kada ne postoji problem, ponavljate ovaj postupak na svaka dva meseca. Kako kaže, tako nikada nećete imati većih problema.