Volite da vaš dom miriše prijatno i ugodno.

Iz istog razloga stalno kupujete ovježivače prostora, bilo da su u obliku raspršivača ili oni električni. Ali ove činjenice niste znali.

Naime osvježivači su štetni posebno za osobe koje su osjetljive na toksine u organizmu koji se unose udisanjem. A možete ih prepoznati po simptoma tipa snažnog lupanje srca, žarenje u ustima, ždrijelu, želucu, pritisak u glavi tj. povišeni  tlak u glavi koji izaziva ošamućenost uz npr. začepljenost uha, osjećaj lagane nestabilnosti  tj. gubitka ravnoteže, gubljenje koncentracije i pamćenja, zbunjenost, te uslijed svega napad panike obzirom na gubitak kontrole nad svojim tijelom.  

Simptomi, ovisno i o razini imuniteta osobe i o količini i vremenu izloženosti kemijskim spojevima mogu biti slabijeg ili jačeg intenziteta, te tako i trajati od  npr. pola sata pa čak i do nekoliko dana.

Osim toga, osvježivači zraka neki su od glavnih uzričnika pojave razvoja, alergija i amstme, kako kod odraslih, tako i kod djece i kućnih ljubimaca.

Sljedeći put pri kupovini osvježivača obratite pažnju da li ih kupiti ili ne. U svakom slučaju postoji dosta recepata kako da sami napravite prirodne mirise za dom, sa njima nema greške.