Objavljen je video trenutka u kojem se student koji je mislio da se sastaje sa 14-godišnjakinjom zbog se*sa slomi i moli da ga puste nakon što su ga ugrabili lovci na pedofile.

Mineš Patel suočio se s tajnom grupom “Čuvari Severa”, pa čak ponudio da radi za njih u bizarnom nastojanju da ih nagovori da ga puste. 27-godišnjak se upustio u seksualno dopisivanje na Vocapu s osobom za koju je verovao da je dete. Ne znajući, mladić je zapravo komunicirao s lovcima na pedofile, koji su se pretvarali da su maloletna devojka.

Patel iz Haroua u Londonu uhapšen je nedugo nakon toga i juče se pojavio na sudu gde je priznao krivicu za pokušaj podsticanja deteta na seksualne aktivnosti. Osuđen je na 28 meseci zatvora, deset godina će biti podvrgnut posebnom zakonu o sprečavanju seksualnih prestupa i biće upisan na popis seksualnih prestupnika.

Patel je bio na putu da upozna nekoga za koga je smatrao da je dete na metro stanici Gejtshed, ali se umesto toga susreo s lovcima na pedofile. Grupa je snimila Patelovu reakciju dok više puta govori “molim vas gospodine”, naglašava da ima “dobru prošlost” u svojoj rodnoj Indiji i da je kao student “nov” u ovoj zemlji.

Ali jedan lovac odgovara: “Vaše studije su pri kraju, nećete smeti da studirate kriminalistiku. Studije će vam biti prekinuti”. Patel nakon toga moli: “Mogu da radim za vas besplatno!”. Član grupe odgovara: “Ne, ne možete da radite za nas besplatno. Nikako”, dok drugi član grupe dodaje: “Ne mogu da verujem da ste to upravo rekli.”