Više javno tužilaštvo u Leskovcu još čeka obdukcioni nalaz tela dvoipogodišnje devojčice iz Lebana, čiju je smrt, u utorak oko podneva, prijavila njena majka Miljana M. (26).

Majka nesrećne devojčice je nadležnima rekla da je dete zaspalo i da se nije probudilo, a prema nezvaničnim informacijama, dete je pronađeno sa hematomom na glavi.

Nesrećna devojčica je živela sa majkom (26) i bratom od nepunih godinu dana, koji se trenutno nalazi u privremenom smeštaju. Majka je, nakon razgovora u policiji, smeštena u Sigurnu kuću u Leskovcu do okončanja istrage. Njen nevenčani suprug Stefan K. (26) je u vreme ove porodične tragedije obavljao sezonske poslove u Beogradu, ali ga je policija uhapsila, čim je stigao u Lebane, jer se za njim tragalo zbog više krivičnih dela, koje je ranije počinio.

U komšiluku kažu da on, navodno, ima i pravosnažnu sudsku presudu na šest godina zatvora.

  • Kad su oni otišli, prošlo je neko vreme, a onda se odjednom čula kako vrišti i plače. Vikala je da devojčica ne diše. Zvali su Hitnu pomoć, ali dete je već bilo mrtvo. I život mu nije bio lak. Nije brinula o deci. Skitala je. Preslatka deca, zdrava, ali zapuštena – pričaju komšije.

Staru i oronulu kuću na periferiji Lebana otac preminule devojčice delio je sa bratom, ali nije poznato gde je on bio u vreme tragedije. U komšiluku kažu da svi odrasli članovi ovog domaćinstva imaju “neke smetnje u razvoju”.

  • Bilo je tu svega i svačega. Najviše nasilja u porodici, ali i drugih krivičnih i prekršajnih dela. Nije da nisu imali dovoljno za život, ali nije sve ni u novcu. Domaćinstvo je potpuno zapušteno, prljavo, a od smrada u kući ne može da se diše – pričaju u komšiluku za Novosti.