Pvačica se sa svega 13 godina pojavila na muzičkoj sceni i odmah oduševila javnost. Hitovi su se nizali, a sa numerom „Na lančiću ime tvoje“, Anica Milenković je brzo osvojila publiku i stekla veliku popularnost širom bivše Jugoslavije.

Predviđali su joj veliku i blistavu karijeru, pisalo se da su velike šanse da će postati naslednica Lepe Lukić i činilo se da ništa ne može pomutiti slavu ove devojčice . Od 1991. do 2007. godine Milenkovićeva je objavila 12 albuma i dvostruku kompilaciju „Divlji vetar“, a potom se preselila u Ameriku i povukla iz javnog života.

Naime u najvećoj euforiji svoje slave, Anica je napustila Srbiju i otišla kod majke u Ameriku makon što su joj se razveli roditelji. Sa menadžerom Denijem dobila je ćerku Barbaru, koja danas ima 11 godina, ali je ubrzo usledio novi šok. On ju je prevario sa koleginicom.

“To je istina i daleka prošlost, o kojoj ne pričam jer ne volim da ogovaram. Svi znaju šta se dogodilo, mogu samo reći da sam zahvalna Bogu što se to desilo”, rekla je Anica.

Suočena sa teškom situacijom, kao samohrana majka je primala socijalnu pomoć. Uplovila je u novu romansu, dobila sina Filipa, a usledila je i borba za zdravlje naslednika.

  • Filip je rođen bez sluha, zbog čega je morao da prođe komplikovan proces, koji je dao rezultate. Njegovo zdravstveno stanje je uticalo na moju odluku da ostanem u Americi. U vreme kada sam razmišljala da dođem u Srbiju, postojala je lista čekanja za ugradnju implantata i ceo proces je bio veoma dug, što ovde to nije slučaj. Kao roditelj sam želela da se Filip što pre operiše i počne da napreduje. Filip je sada dobro. Govori, sluša, čak se i svađa. Svaki roditelj koji ima dete sa bilo kojim invaliditetom dobro zna koliko je to bolno, teško, treba se boriti i ne odustajati čak i onda kada se napredak ne vidi – iskreno je ispričala Milenkovićeva.