Kada je Stejsi Vernet (42) iz Luizijane gledala neke fotografije s novogodišnje proslave na profilu prijateljice, nije ni pomislila da će joj one donijeti razvod braka. Njezin suprug Džek je bio na novogodišnjoj proslavi sa društvom, dok je ona bila kući i oporavljala se od posljedica korone koju je preležala još u novembru.

Mislila je da će biti glupo da bude sam sa njom u kući dok se društvo zabavlja tako da ga je pustila, međutim, tu se prevarila, ili je tako mislila. Naime,listajući profil svoje prijateljice, ugledala je tri fotografije na kojima je njen suprug u društvu nepoznate žene. Na jednoj od fotografija ćaskao je sa njom obraz uz obraz, na drugoj je grli, a na trećoj ona sjedi pored njega i drži ruku na njegovom koljenu.

Stejsi je naime, i prije sumnjala da je suprug vara, pa su ove slike samo ubrzale odluku da se ona razvede od njega nakon čak 17 godina braka. Tu više ljubavi nije bilo, kako ona kaže, nego samo enke obaveze i navika kako bi se ostalo pod istim krovom, a i kako ne bi negativna energija uticala na njihovu djecu.

On ju je nakon ovoga uvjeravao da mu je to samo prijateljica školska koju nije vidio godinama, ali joj je bilo dosta nakon viđenja treće fotografije, a tri mjeseca kasnije, srela je njihovog zajedničkog prijatelja koji joj je rekao da nije normalno što se razvela radi zabave.

Šta vi mislite o ovome?