Naime, cijela Srbija kao i veliki dio regije je ostao šokitan nakon vijesti da je do jučer preminuo legendarni pjevač zabavne muzike Đorđe Marjanović, i to od posljedica ovog užasnog virusa, kako prenose mediji.. Iako su se ljekari borili za njegov život, to ipak nije bilo dovoljno, a inače je Đorđe u svoje vrijeme bio velika Jugoslovenska zvijezda, pa je njegova karijera trajala više od pola vijeka…

On je bio prvi pjevač na ovim našim prostorima koji je imao svoj zvanični klub obožavatelja u tadašnjoj Jugoslaviji, a osim toga bio je i ogromna zvijezda u tadašnjem Sovjetskom Savezu. Iza sebe je ostavio veliki broj pjesama i hitova, a neke od njih su “Lazarela”, “Romana”, i “Moje ludo srce” , kao i njegov najveći hit koji se i dana danas veoma rado pjeva u raznim prilikama, a to je ”Zvižduk u osam”

Povodom ove iznenađujuće vijesti, odnosno smrti legendarnog pjevača, oglasio se i sam predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, koji se od ovog legendarnog pjevača oprostio preko društvenih mreža.

On je naveo kako ga je veoma pogodila vijest o smrti pjevača, te je izrazio saučešće porodici, a još je napisao i ovo: ”Izuzetno me je pogodila vijest o smrti Đorđa Marjanovića, pjevača koji je svojim jedinstvenim scenskim nastupom obilježio jednu od najljepših epoha naše muzike. Izražavam najdublje saučešće porodici, kolegama i poštovaocima njegove muzike” – piše na Tviter profilu predsjednika Vučića. Podsjećanja radi, Marjanović je preminuo jučer, u 89. godini. Kako mediji saznaju, bio je zaražen korona virusom i priključen na respirator.