Univerzitet u Kardifu našao se u problemima nakon što je jedna od profesorki Helen Mekarti studente tokom sastanka na Zoomu nazvala idiotima. Helen je držala predavanje studentima na Zoomu i kada je čas završen, verovala je da su se svi isključili pošto je na svom ekranu videla kolege s kojima je imala zakazan sastanak oko daljih planova.

Nije ni znala da su 3 studenta ostala uključena na istoj vezi sa njom, pa je Helen od samog starta sastanka krenula da ih vređa.

“Traže da se promeni način pregledavanja i analize ispita tokom epidemije koronavirusa. Ne žele da 24 sata držimo njihove radove i pregledamo ih, već hoće da saznaju kako su uradili testove i ispite već za 4 sata! Tražili su i još neke garancije. Pokušali su da mi uvale peticiju za to. Nikad im nije dosta, idioti! Nas niko ne pita kako se osećamo u tome. Idioti”, rekla je Helen dok su je slušala i 3 studenta.

Kako to obično biva, njena tirada je brzinom svetlosti stigla do dekana i upravnog odbora Univerziteta u Kardifu koji je sutradan morao da se izvinjava.

“Stav profesorke Mekarti je ličan i ne podudara se ni u čemu sa stavovima Univerziteta. I dalje ćemo nastojati da ohrabrujemo studente da svuda i u svakom trenutku izražavaju svoje mišljenje i bore se da imaju još bolje uslove studiranja. Istraga oko komentara naše profesorke je u toku”, saopšteno je sa Univerziteta.