Ponekad upravljanje potrebnom opremom za čišćenje u iznajmljenom stanu može biti izazovno. Služavka Paula je svesna ovog izazova na svoj jedinstven način i često se susreće s već postojećim problemima.

Srećom, dok je provodila svoju istragu na YouTubeu, naišla je na mnoštvo neprocjenjivih prijedloga za čišćenje koje i vi možete iskoristiti. Jedna osobito korisna primjena njezina koncepta pokazala se vrlo korisnom kada se suočite s ogromnim izazovom pospremanja pretjerano masne kuhinjske ploče.

Teško je dokučiti koliko je doista jednostavno rješenje ovog problema. Prije implementacije ovog rješenja kuhinja je imala prepoznatljiv izgled. Kako bi učinkovito očistila cijelu kuhinju, upotrijebila je sljedeće sastojke: Za izradu ovog pripravka uzmite 200-300 g sode bikarbone, umiješajte 3 žlice sapuna ili tekućeg sapuna, umiješajte 2 žlice ulja, ulijte 60 ml octa i iscijedite sok iz 2 limuna. Prednosti: Kombiniranjem ovih elemenata, naš cilj je proizvesti konačni proizvod koji je vrlo sličan tekućoj mješavini ove vrste.

Smjesu ravnomjerno rasporedite po namašćenoj površini kuhinjskog elementa. Ostavite proizvod da odstoji 5 minuta. Nakon toga temeljito očistite područje spužvom. Jednostavno obrišite otopinu i odmah ćete primijetiti vidljivu promjenu. Čačkalica može učinkovito ukloniti masnoću na teško dostupnim mjestima.

Nakon što je žica prošla detaljan proces čišćenja, izlazi potpuno bez ikakvih ostataka masnoće ili nakupljene prljavštine. Neophodno je imati na umu nekoliko dodatnih neprocjenjivih savjeta. Pridržavajući se ovih smjernica, besprijekorno stanje vaših kuhinjskih prozora očuvat će se dulje vrijeme, osiguravajući najveće savršenstvo. Ako ste nedavno dovršili zadatak čišćenja kuhinjskih prozora i želite održati njihovo besprijekorno stanje dok istovremeno sprječavate nakupljanje masnoće i mirisa od kuhanja, imamo izvanrednu preporuku za ponuditi.

Nakon što je prozor podvrgnut detaljnom postupku čišćenja, nježno nanesite malu količinu tekućeg glicerina na netaknuto staklo pomoću meke krpe. Primjenom ove metode staklo će zadržati svoj integritet dulje vrijeme, bez nakupljanja prašine i prljavštine. Ovo višenamjensko sredstvo za čišćenje često koriste domaćice za dezinfekciju kuhinjskih podova i odbijanje upada štetočina kao što su glodavci i pauci.

Ovo svestrano rješenje vrlo je učinkovito na svim kuhinjskim površinama, što ga čini savršenim izborom za mnoge pojedince. Ne samo da učinkovito čisti, već služi i kao snažno sredstvo odvraćanja od štetočina poput glodavaca i pauka koje privlači hrana u kuhinji. Uz izuzetak punog drva, mramora i prirodnog kamena, ovo prilagodljivo rješenje može se sigurno koristiti na bilo kojoj površini. Za pripremu za buduću upotrebu jednostavno stavite naranče ili narančine kore u ocat i čuvajte ih na hladnom mjestu u trajanju od 10 dana do 2 tjedna.

Nakon što izvršite pritisak na njega, dobit ćete neusporedivog kućnog pomoćnika koji se ne može kupiti ni u jednom maloprodajnom objektu. Pobrinite se da pažljivo očistite roštilj, a posebnu pozornost obratite na napu. Imperativ je da ugradimo vizualnu dokumentaciju, to je apsolutna potreba. Zagrijte vodu dok ne dođe do točke vrenja. Odmjerite pola šalice sode bikarbone. Kako biste iskoristili ovu tehniku, ulijte vodu u veću posudu (možda ćete htjeti razmisliti o ugradnji filtera) i ustrajte u zagrijavanju dok ne postigne točku vrenja.

Pomiješajte sodu s kipućom vodom, miješajući da se sjedini. Cjedilo maknite s vatre i uronite u kipuću vodu. Ostavite ga da nesmetano odstoji otprilike 15 do 20 minuta. Zatim isperite filter pod mlazom tekuće vode. Ako je filtar jako zaprljan i sadrži znatnu količinu prljavštine, možete odlučiti ponoviti postupak ili produžiti trajanje namakanja. S ovim jednim korakom možete bez napora postići čistu peć.

Kako bismo postigli cilj, trebat će nam rola kuhinjskog papira, vodikov peroksid i soda bikarbona. Trebate upute? Započnite stavljanjem sode bikarbone u šalicu, napunite je do pola. Zatim dodajte vodikov peroksid (3%) u smjesu dok ne postignete konzistenciju nalik tijestu. Nastavite s nanošenjem ove paste na sve mrlje ili zaprljana područja, držite dok se ne postigne željeni rezultat.

Da biste uklonili mrlju, samo je kuhinjskom krpom brzo obrišite. Jednostavno iskorijenite prljavštinu i čestice iz unutrašnjosti vaše pećnice pomoću ove izuzetne paste. Uživajte u zadovoljstvu brisanja svake mrlje bez napora. Kako bi spriječili širenje mirisa u prostoriju kada zagrijavate mlijeko na štednjaku, jednostavno ga pospite solju i pokrijte vlažnim papirnatim ručnikom.

Korištenjem ove genijalne metode, ne samo da je očuvana aroma, već također omogućuje čišćenje bez napora čak i najzaprljanijih površina. Kuhinjski zid je bio ukrašen pločicama, koji ima tendenciju nakupljanja prljavštine od masnoće, ostataka hrane i dugotrajnih para od kuhanja.

Za vrlo učinkovitu eliminaciju ovih onečišćenja, jednostavan pristup uključuje miješanje 4 žlice boraksa, 100 ml octa i 100 ml tekućeg amonijaka u otopini koja se sastoji od 4 litre tople vode. Ovaj se pripravak može nanijeti na površinu, omogućujući nježno uklanjanje prljavštine. Rezultati su doista zapanjujući!

 

Oglasi

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here