Ova pita služi kao izvrsna opcija za doručak ili večeru, s nadjevom koji je mekan i ukusan. Ako želite skinuti koji kilogram, ali se ne želite odreći slatkih peciva punjenih sirom, onda je domaća pita od sira i jogurta odličan izbor za svaki obrok. Međutim, osobe koje paze na svoju prehranu često se izbjegavaju prepustiti takvim užicima.


Ovo ukusno pecivo sadrži jedinstveni sastojak, zobene pahuljice, koje pružaju savršenu teksturu i brojne zdravstvene prednosti. Ne samo da zobene pahuljice donose značajno povećanje energije, već također doprinose smanjenju kalorija u vašoj prehrani. Obiluje bjelančevinama, omega-3 i omega-6 masnim kiselinama, nizom vitamina — posebice vitaminima B skupine — i širokim rasponom minerala uključujući mangan, fosfor, magnezij, bakar, cink, željezo i folnu kiselinu.

Prehrana je neophodna za očuvanje zdravlja i prevenciju bolesti. Uravnotežena prehrana koja uključuje mnogo voća, povrća, cjelovitih žitarica i zdravih masnoća može poboljšati imunološki sustav i razinu energije. Smanjenje konzumacije prerađene hrane, šećera i zasićenih masti može smanjiti vjerojatnost razvoja kroničnih stanja poput dijabetesa i bolesti srca. Osim toga, pravilna hidracija i umjereni unos alkohola igraju ulogu u cjelokupnom zdravlju. Prepoznavanje veze između prehrane i zdravlja može dovesti do boljih životnih izbora.

Pita od zobenih pahuljica. Sastojci: Pomiješajte 100 grama zobenih pahuljica, 4 cijela jaja, 4 žlice maslinovog ulja, 10 žlica jogurta, 300 grama svježeg sira, jednu vrećicu praška za pecivo i soli po ukusu, ovisno o slanosti sira. Priprema: Zobene pahuljice sameljite na sitno. Jaja dobro umutite, zatim dodajte jogurt, ulje, sir i sol po ukusu.

Zatim pomiješajte mljevene zobene pahuljice s praškom za pecivo i umiješajte u smjesu. Provjerite da li su sastojci dobro izmiješani, a zatim smjesu izlijte u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje. Po želji možete na vrh pite dodati cijele zobi ili sjemenke. Stavite u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva i pecite oko 30 minuta.

Oglasi

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here