Bivši kapiten Partizana i francuski reprezentativac Žofri Loverni priseća se sjajne anegdote sa Nikolom Jokićem. Lovny je upoznao Samboraka, koji je po treći put proglašen za najkorisnijeg košarkaša NBA lige, dok je nosio crno-bele dresove dok je igrao u Srbiji.

Jokić je član Mege. Nakon toga su nakratko postali saigrači u Denveru i igrali jedan protiv drugog u dresovima reprezentacije. “Sjećam se scene kao da je bila jučer, to je bilo prije skoro 10 godina. Ljudi iz kluba su došli da treniraju i pokazali igrače koje su draftovali. Samo su rekli nekoliko riječi o Nikoli i takve stvari su bile Nikola “Mi ćemo pokušajte da mu pomognete da ozdravi svoje tijelo i mislimo da može pomoći klubu u budućnosti, Nikola Jokić je postao najbolji igrač Denver Nagetsa”, rekao je Lovny za “Mocart.”

Ispričao je priču o prekrasnoj stjuardesi. “Kada si u NBA, uvijek putuješ privatnim avionima i uvijek je ista posada. Uvijek nas dočekuju isti ljudi. Među njima je i jedna djevojka. Ne mogu da opišem koliko je lijepa u videu ili Kao u filmu, sećam se svih ovih godina kasnije, kada imaš takvu devojku i ekipu punu košarkaša koji su pomalo neprofesionalni… možeš da zamisliš te scene.” Zatim je detaljnije objasnio šta se dogodilo. “U timu nije bilo igrača koji joj nije prišao i pokušao nešto. Bacao, tražio telefon. Niko nije mogao da je pobedi. Ona uvek nije uspevala da nađe. Bio je i Nikolaj, ali sa sasvim drugim stilom. Sve je bilo jednostavno i on se okrenuo. Neko vrijeme joj nije ni prišao, a ona je prišla nekome sa telefonskim brojem.

Tada se dogodila situacija koju Francuzi nikada neće zaboraviti. “Nicola je mirno ustao iz aviona i došao do mene. Uspostavili smo ritam da ga vozim sa aerodroma. Nekoliko minuta vožnje je prošlo bez govora, a on se odjednom okrenuo prema meni: ‘Zo, evo ti broj telefona, meni definitivno ne treba, a ja sam odgovorila da mi ne treba broj On je samo otvorio prozor i bacio poruku, što je uvek kul, to je scena kod mene i Jokića.

“Sjećam se kada je prvi put stigao u Sjedinjene Države. Nikola je s braćom sletio u Denver. Oni su veoma važni u cijeloj priči o Nikoli Jokiću, jer to mogu najiskrenije reći. Svaki pojedinac treba da ima braću poput Nemanje i Strazinje. Oni su uvek navijali za Nikolu i uvek paze na njega i čitao sam da su bili na meti novinara jer su igrali na tribinama Nikolajeva braća su za mene odlični momci i ovom prilikom im odajem počast.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here