Pacijentkinja u Sremskoj Mitrovici Nataša Žabić (44) preminula je u četvrtak, ubrzo nakon što su je lekari zatražili da odustane od pregleda.

Nataša Žabić je umrla u četvrtak, a kako znamo da je uzrok vezan za plućnu tromboemboliju, najvjerovatnije uzrokovanu ugruškom krvi na koji se žalila da joj je nastao u nozi. Nakon pregleda i propisanog lečenja, lekar je odlučio da otpusti pacijenta kući na lečenje. Međutim, ubrzo nakon toga umrla je Nataša Žabić. Nataša Žabić je 31. marta primljena u bolnicu sa sumnjom na upalu slijepog crijeva, nakon čega je operisana i otpuštena na liječenje. Dana 25. aprila ponovo je otišla u bolnicu zbog otoka nogu i potom je upućena na kućno liječenje. Prema nezvaničnim izvorima, saznajemo da je protiv ljekara uključenih u slučaj podnesena krivična prijava, a očekuje se da interna kontrola ispita okolnosti oko ove tragedije.

Saša, brat Nataše Žabić, rekao je da veruje da mu je sestra umrla zbog nemara lekara.

” Nataša je 31. marta primljena u bolnicu sa bolovima u stomaku i povraćanjem, a sutradan je operisana zbog rupture slijepog creva. Iako je otpuštena iz bolnice 16. aprila, povremeno je imala temperaturu, ali je uprkos tome, nije dobila antitrombotičku terapiju kada je otpuštena. Liječenje, zbog komplikacija, Nataša je osjetila jake bolove u lijevoj nozi i hitno je prebačena u bolnicu na operaciju. Međutim, dežurni ljekar nije primio na odjeljenje Dom zdravlja, uprkos ozbiljnosti stanja, zakazali smo termin za sutra ujutro, sat vremena prije zakazanog pregleda, a obdukcijom je utvrđeno da je uzrok smrti plućna embolija uzrokovana krvnim ugrušcima.

Saša je rekao: „Mislim da je uzrok Natašine smrti to što nije odvedena u bolnicu na neophodnu terapiju, Nataša je tada imala samo 44 godine, a iza sebe je ostalo dvoje maloletnika od 13 i 9 godina. Nataša će danas biti sahranjena, a porodica je najavila tužbu protiv bolnice i lekara. Bolnica u Sremskoj Mitrovici nije odgovorila na pozive i poruke upućene Kuriru o slučaju. Očekuje se da će istraga pružiti dodatne informacije o tome kako je došlo do ovog incidenta i poduzeti odgovarajuće mjere kako bi se osigurala sigurnost i kvalitet zdravstvene zaštite za sve pacijente.

Ovu informaciju potvrdio je na konferenciji za novinare Branislav Nedimović, nosilac liste “Aleksandar Vučić-Sremska Mitrovica sutra” i rekao novinarima Priča o slučaju u sremskomitrovačkoj bolnici: “Ne mogu da dam svoju presudu, ali je velika šteta. Sramota je ćutati i lično ću pozvati direktora bolnice da nas sve pozove na odgovornost jer je ovo najmanje što možemo da dobijemo”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here