Sergej Trifunović je u 52. godini prvi put rekao odlučno “da” 23 godine mlađoj Isidori Miljanović.

Pola veka kasnije, slavni glumac danas je pronašao svoju srodnu dušu i zavet su se Bogu izrekli u crkvi Svetog Jovana. Apostola Petra i Pavla na Topčidraku, svečanoj ceremoniji kojoj su prisustvovali samo najuži članovi porodice mladenaca, a kako su rekli muzičari koji su mladence ispratili do i iz crkve, slavni glumac nije štedio na ovaj dan.

Mlada je blistala u drapiranoj vjenčanici s detaljima od bijele čipke i dugim velom, prije nego što se presvukla u crnu haljinu. Mladoženja je nosio tamno sivo satensko odijelo. Nakon venčanja, fotografisali smo glumca i njegovu suprugu, a moglo se reći da su i mlada i mladoženja bili srećni zbog svog dana.

KAŽU DA NEMA BOLJEG DORUČKA OD OVOG: Čisti creva i topi kilograme kao od šale, a veoma je ZDRAV

Ovsena kaša se smatra jednim od najzdravijih doručka, a mnogi ljudi ne mogu zamisliti svoja jutra bez omiljene kašice. Osim za čišćenje crijeva, idealan je za mršavljenje i stoga je sastavni dio svake dijete.

Prvo, zobene pahuljice su bogate vlaknima, što vas duže drži sitim. Drugo, studija iz 2016. izvještava da vam doručak sa ugljikohidratima koji se sporo oslobađaju, kao što su zobene pahuljice ili žitarice od cjelovitih mekinja, tri sata prije vježbanja može pomoći da sagorite više masti. Konzumiranje ugljenih hidrata sa “sporim oslobađanjem” neće povećati nivo šećera u krvi kao što jedete rafinisane ugljene hidrate, kao što je beli hleb. Zauzvrat, nivoi insulina ne rastu tako visoko. Budući da inzulin igra ulogu u signaliziranju vašem tijelu da skladišti masnoće, snižavanje šećera u krvi može vam pomoći u sagorijevanju masti.

Recept

Ssatojci:

Ovsena kaša bez aditiva – čista zob
1 kašika kakaa
1 kašika sirovih lešnika
2 kašike suvog grožđa
1 tart jabuka (ili voće po izboru: banana, borovnica, brusnica)
1 kašika lanenog sjemena (mljevenog)
1 kašika chia sjemenki
vode
1 kašika meda
pripremiti:

Pomiješajte sve suhe sastojke u činiji – ovsenih pahuljica koliko je potrebno. Dodajte vrelu vodu i med, zatim jabuke i sve promešajte. Za 5 minuta možete ovako doručkovati do ručka.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here