Pevač Marko Stojković (mnogi poznat kao MC Stojan) zaljubio se u romantičnu vezu sa mlađom koleginicom, pevačicom Zoranom Mićanović.

Poznato je da je MC Stojan vešto krio svoj ljubavni život kada su počeli da se zabavljaju pre oko mesec dana, iako su ga povezivali sa mnogim lepoticama iz javnog sveta. Međutim, jedan čovjek je uspio osvojiti njegovo srce.

Podsetimo, mlada muzička zvezda Zorana Mićanović proslavila se učešćem na muzičkom takmičenju “Zvezde Granda”, kada je sa 16 godina pokazala energiju, znanje i “iskustvo”, kao da je rođena za estradu. pozornici. Posebno se zapažala njena hit pjesma “Sikter”, po kojoj je i dobila svoj nadimak.

ŠTA TREBA DA SE JEDE NA VELIKI PETAK, A ŠTA NIKAKO NE SME DA SE IZNOSI NA TRPEZU: Greška koja se nesvesno potkrada svima

Veliki petak je dan strogog posta bez ikakvih proslava, bez obzira da li se poštuje Uskršnji post ili ne. Proslave praznika i neradni dani kod većine ljudi počinju na Veliki petak, ali to nije razlog da se na ovaj dan veselite i jedete puno masti. Prema kašrutu, mogu se posluživati ​​samo namirnice pripremljene isključivo na vodi: pareno povrće, sveže ili sušeno voće i povrće, kao i hleb, med i pareni pirinač, čips, oblatne i drugi konditorski proizvodi koji ne sadrže mleko. Sadrži ulje ili margarin. Latruk i žele bomboni nisu idealni jer sadrže želatin. U većini porodica u Srbiji veruje se da na Veliki petak treba jesti ribu i riblju čorbu, kao i krompir salatu prelivenu uljem, što je po običaju neprimereno. pravoslavni kanon.

Dodavanje soli u hranu je posebno obeshrabreno jer se smatra “dodavanjem soli na Isusove rane”. Viljuške i noževe takođe ne treba koristiti prilikom jela, jer je Uskršnji post veoma strog i vernici koji se striktno pridržavaju njegovih pravila treba da poste i piju vodu pre zalaska sunca na Veliki petak. Od ove prakse izuzeta su samo djeca, trudnice i bolesnici. Sveštenici ističu da post u pravoslavnoj crkvi znači uzdržavanje ne samo od određenih namirnica, već i od svih oblika grešnog ponašanja, misli i želja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here