Nakon intenzivne konkurencije, švajcarski tim izašao je kao pobjednik Eurosonga 2024.

Drugi je bio veliki favorit “Baby Lasagna” sa 547 bodova, dok je drugi pobjednik Nemo sa ukupno 591 bodom. Na kraju je bio napet izbor između Švicarske i Hrvatske, pri čemu je Švicarac Nemo dobio više bodova od Baby Lasagna u kombinaciji glasova publike i žirija.

– Hvala svima, kao što smo i obećali, kroz ovaj događaj idemo u pravcu mira – rekao je u suzama Nemo dok je izlazio na binu da primi statuu pobjede.

Francuski tim je postigao 227 poena.

Hrvatska je osvojila 337 poena.

Italija je postigla 104 boda.

Ukrajina je postigla 307 poena.

Irci su postigli 136 poena.

Portugal je na javnom glasanju osvojio 13 bodova.

Švedska je imala 49 bodova.

Jermenija je imala 82 boda.

Njemačka je dobila 18 bodova na javnom glasanju.

Luksemburg je od publike dobio 20 poena.

Pesma “Mon Amour”, koju je otpevao Sleeman, smatra se najromantičnijom pesmom na ovogodišnjem takmičenju za pesmu Evrovizije. U pitanju je balada i, kako pevačica ističe, ljubavno pismo svim evropskim srcima. U jednom trenutku tokom nastupa odmaknuo se od mikrofona i time demonstrirao domet svog glasa. Njihov predstavnik je Baby Lasagna, sa pjesmom “Rim Tim Tagi Dim”, jedan od glavnih favorita za pobjedu i broj jedan kladionice. 22:53 – Slovenija se predstavila sa brojem 22 Raven je nastupila u ime Slovenije, a pjesma koju je izvela zvala se “Veronika”. Ravenov nastup bio je jedan od najizazovnijih na ovogodišnjem takmičenju za pjesmu Evrovizije. Pesma “Veronika” inspirisana je pričom Veronike Desinićke. Bila je druga supruga Fridriha II Celjskog, a kasnije je postala žrtva prvog zabilježenog progona vještica u Sloveniji. Legenda o Veronikinoj strastvenoj, ali zabranjenoj ljubavi s mladim grofom Frederikom povezana je s dvorcem Veliki Tabor u Zagorju u Hrvatskoj.

Nemo, koji je slučajno nebinarna osoba, jedan je od favorita za pobjedu. Tražio je da ga se oslovljava zamjenicom “oni” s obzirom da se on identificira kao nebinarni. Njegova pjesma se zove “Šifra”. Teya Dora je svojom pjesmom “Ramonda” oduševila publiku i dobila veliki aplauz tokom nastupa.

Srpska predstavnica oduševila je sve svojim nežnim izgledom i raskošnim glasom, a njena pesma sa specifičnim simboličkim značenjem izdvojila se kao jedna od retkih balada na ovogodišnjem takmičenju. Vizuelni i scenski efekti omogućili su srpskoj predstavnici da upotpuni nastup svojim moćnim pevačkim glasom i snažnom simbolikom stihova koje je pevala.

KAŽU DA NEMA BOLJEG DORUČKA OD OVOG: Čisti creva i topi kilograme kao od šale, a veoma je ZDRAV

Ovsena kaša se smatra jednim od najzdravijih doručka, a mnogi ljudi ne mogu zamisliti svoja jutra bez omiljene kašice. Osim za čišćenje crijeva, idealan je za mršavljenje i stoga je sastavni dio svake dijete.

Prvo, zobene pahuljice su bogate vlaknima, što vas duže drži sitim. Drugo, studija iz 2016. izvještava da vam doručak sa ugljikohidratima koji se sporo oslobađaju, kao što su zobene pahuljice ili žitarice od cjelovitih mekinja, tri sata prije vježbanja može pomoći da sagorite više masti. Konzumiranje ugljenih hidrata sa “sporim oslobađanjem” neće povećati nivo šećera u krvi kao što jedete rafinisane ugljene hidrate, kao što je beli hleb. Zauzvrat, nivoi insulina ne rastu tako visoko. Budući da inzulin igra ulogu u signaliziranju vašem tijelu da skladišti masnoće, snižavanje šećera u krvi može vam pomoći u sagorijevanju masti.

Recept

Ssatojci:

Ovsena kaša bez aditiva – čista zob
1 kašika kakaa
1 kašika sirovih lešnika
2 kašike suvog grožđa
1 tart jabuka (ili voće po izboru: banana, borovnica, brusnica)
1 kašika lanenog sjemena (mljevenog)
1 kašika chia sjemenki
vode
1 kašika meda
pripremiti:

Pomiješajte sve suhe sastojke u činiji – ovsenih pahuljica koliko je potrebno. Dodajte vrelu vodu i med, zatim jabuke i sve promešajte. Za 5 minuta možete ovako doručkovati do ručka.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here