Lana Zlatić (18), koja je poginula u teškoj saobraćajnoj nesreći u nedelju, 2. juna oko 17 sati na putu Tople vode između Banjskog Polja i Bora, biće sahranjena danas.

Prema rečima prijatelja porodice, ovo je druga tragedija koja je u kratkom periodu zadesila porodicu Zlatić i Laninu majku, koja je prvo izgubila muža, a sada i decu. – Veoma je tužno što je Lana mlada devojka koja još nije iskusila život. Prije samo mjesec dana proslavila je 18. rođendan sa porodicom i prijateljima. Čovek blizak porodici Zlatić rekao je za Kurir da njena majka slavi, a sada tuguje.

Uzgred, znamo da je porodica već pretrpjela gubitak prije smrti tinejdžerke. Odnosno, prije tri godine je Lanin otac preminuo od posljedica korona virusa, što je bio veliki šok za cijelu porodicu, budući da je, prema riječima našeg sagovornika, riječ o čovjeku koji nikada prije mladih nije imao zdravstvenih problema. – Upravo su se oporavljali od smrti Laninog oca, divnog čovjeka i hranitelja porodice. Ne možemo da verujemo da ih je sada pogodila ova nesreća – rekli su Zlatićevi prijatelji i dodali:

Lanin otac je prije tri godine obolio od COVID-19, a prije toga je bio zdrav. Stvari su se zakomplikovale i na kraju je ostavljen u kruševačkoj bolnici, da više nikada ne ode. Kako dodaje naš sagovornik, majka tinejdžerke se tek nedavno oporavila od smrti svog supruga.

—Ona je žena u šoku. Osjećala se vrlo neugodno nakon što joj je muž umro i jedva se probudila. Bila je potpuno shrvana i od tuge nije mogla da ustane. Kada je izgubila muža, potpuno se povukla i tek malo stala na noge, međutim, to je uzelo danak – rekao je sagovornik blizak porodici, dodajući da je pre prve tragedije porodica Live in Canada. – Znam da su tamo ostali neko vreme, a onda su došli u Srbiju i to se desilo. Sudbina ili šta… – dodaje tužni prijatelj, podsetimo, u nesreći su učestvovali autobus Bor Travela i automobil Mercedes kojim je upravljala povređena devojka, a u kojoj je bilo još četvoro tinejdžera. – Izvori podsećaju da su svi hitno prevezeni u Opštu bolnicu, gde je, nažalost, Lana podlegla povredama nakon četiri sata borbe sa lekarima.

Dodao je da Lana nije vozila prebrzo u trenutku nesreće i sumnja da je njenom nedostatku vozačkog iskustva možda doprinijelo nesreći. – Mlada je i tek je nedavno dobila vozačku dozvolu. Ograničenje brzine na putu kojim je vozila bilo je 50 kilometara na sat, ali je vozila tek nešto iznad te brzine, 60 kilometara na sat. Nije uspela i nije uspela da izbegne sudar – kaže naš sagovornik da su odmah nakon nesreće zbrinute Lenine četiri drugarice koje su, kako saznajemo, sada u stabilnom stanju.

– Devojčica iz automobila prebačena je u Beograd na ortopedsko lečenje sa prelomom pršljenova, drugi mladić je sa prelomom rebra upućen na grudno odeljenje UKC-a u Nišu, a druga dva putnika su prebačena kući na lečenje. – Bo zdravstvena agencija rekla.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here