– Zašto si ubio moju kćer? Dragan Kobiljski, otac ubijene Eme Kobiljski, danas se obratio okrivljenoj Miljani Kekmanović u sudu Višeg suda u Beogradu Kecmanović je postavio ovo pitanje.

Miljana Kecmanović je majka dječaka ubice koji je ubio devetoricu pratilaca i obezbjeđenja “Vladislava Ribnikara”. 3. maj osnovna škola. Podsjetimo, pored Miljane Kekmanovich, na optuženičkoj klupi je bio i njen suprug, otac ubice tinejdžera Vladimira Kekmanoviča. Kako Curiel neformalno saznaje, Mirjana Kekmanovich nije odgovarala na pitanja oca koji je tog kobnog dana izgubio kćerku. Na prethodnom suđenju, na pitanje odakle joj DNK na čaurama pronađenim u učionici istorije VII/2, gdje je njen sin završio krvavu bitku, odgovorila je “pusti mašti na volju”. Na slično pitanje danas na sudu, profesionalni DNK stručnjak Miljana Kecmanović je odgovorila da je to “dio veće slagalice”, rekli su izvori.

Inače, kako piše Curiel, i ona i njen suprug, optuženi Vladimir Kekmanovich, negiraju navode optužnice Višeg tužilaštva koji je terete za nedozvoljeno držanje oružja i municije i negiraju da je počinio krivično djelo.  Ozbiljno ugrožavanje javne bezbjednosti – Otac i majka dječaka ubice od prvog dana suđenja pokušavaju da prikažu sebe i svoju porodicu kao žrtve, zbog čega je njihov sin pucao u roditelje djeteta. Taj dan je gubio strpljenje. Bilo im je bolno gledati nesposobne pokušaje glume, neiskreno izražavanje saučešća i utisak da su se Mirjana i Vladimir Kekmanovič stavili u ulogu žrtava, ali kada se opuste, izaći će iz ovih uloga i otkriti svoje pravo lice. – rekli su Curiel izvori koji su otkrili da je danas, kada je tuda prolazio optuženi Vladimir Kekmanovich, i otac E. Ma Kobilskog postavio jasno pitanje.

– Pitao ga je: “Zašto me gledaš mrskim očima? Na kraju krajeva, da li me mrziš – prenose naši izvori šta je Dragan Kobiljski navodno rekao okrivljenom Kecmanoviću, prema našem razgovoru”, riječi autora? rekao je, otkrijte kako se osjećaju roditelji ubijenog djeteta kada sjede u istoj prostoriji sa roditeljima njegovog ubice. Dječak negira krivicu za zločin 3. maja prošle godine. Mirjani Kekmanovich, koji je danas odgovarao na pitanja roditelja ubijenog djeteta, na sudu je rekao i Andelku Achimovichu, ocu ubijenog djeteta Angeline: Vi niste žrtva, zašto ste lagali? – Angelinin otac Andelko je navodno rekao da ga je zbog toga sudija izveo iz sudnice.

Inače, optužnicom je obuhvaćen vlasnik i instruktor streljane, gde je Vladimir Kecmanović obučavao sina da puca iz pištolja i kobnog dana ubio decu i čuvara. Oni su u istrazi optuženi za krivokletstvo i trebalo je da se u nastavku suđenja pojave pred sudom kako bi se branili, ali se vlasnik strelišta požalio da se ne osjeća dobro, pa je nastavak suđenja odgođen za jun. 21, po odluci sudskog kolegijuma, prema rečima našeg sagovornika Branilac Vladimira Kekmanovića i Mirjane Kekmanović, Borovoje Borović, burno je reagovao na zahtev optuženog vlasnika streljane da se suđenje odloži. – Borovich je skočio i počeo da viče, što je bila proceduralna taktika tužilaštva, protivio se odugovlačenju suđenja, ali je porota prihvatila zahtjev – rekao je Curielov sagovornik, podsjetivši da i danas sjedi u sudnici kako bi zastupao optužnicu. tu je i Nenad Stefanović, glavni tužilac Višeg tužilaštva u Beogradu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here