U Višem tužilaštvu u Zaječaru završeno je saslušanje Srđana Jankovića (50), jednog od osumnjičenih za ubistvo devojčice Danke Ilić, nakon čega je Janković kolima Hitne pomoći brzo vraćen u pritvorski centar Zaječar.

Rekao je da ne zna ništa o ubistvu djevojke, saznaje Currier. – Devojčicu tog dana uopšte nisam video, zapravo je nisam video nikada u životu – rekao je navodno Janković tokom saslušanja. Kako smo saznali, postavljeno mu je stotinjak pitanja, a on je na sva odgovorio. Podsetimo, nekoliko minuta pre zakazanog početka ročišta u 10 časova, Janković je u pratnji policajca, sa lisicama na rukama i nogama, doveden u zaječarsko tužilaštvo.

Podsećanja radi, devojčica Danka Ilić (2 godine) iz Bora nestala je 26. marta kada je sa majkom i bratom došla u Banjsko polje Posle nekoliko dana i noći potrage za njom, pojavila se strašna vest da je mala Danka ubijen . Osumnjičeni su Dejan Dragijević (50 godina) iz Zlota i Srđan Janković (50 godina) iz Luke, obojica zaposleni u JKP „Vodovod“ Bor. Tokom saslušanja, Dragijević je priznao da je počinio zločin kada je otkrio da su mu otac i sada pokojni brat Dalibor Dragijević pomogli da sakrije tijelo kada je odlučio da prvobitno promijeni branioca, jer kako pišemo. Ranije je bio nezadovoljan načinom na koji je branio. Jankovića sada brani advokat Živadin Bogdanović, koji je, kako se navodi, iskoristio vreme da pripremi odbranu kada je osumnjičeni za ubistvo devojčice odlučio da progovori.

Inače, dvojici osumnjičenih za ovaj brutalni zločin obavljeni su psihički pregledi koji se inače obavljaju u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu. To je trajalo punih 20 dana, nakon čega su vraćeni u pritvor u Zaječar. – Psihijatrijski pregledi osumnjičenih Srđana Jankovića i Dejana Dragijevića su završeni i vještaci su konstatovali da su oba muškarca uračunljiva. Stručnjaci koji su prethodno obavili niz intervjua i testova sa njima u beogradskoj Specijalnoj zatvorskoj bolnici utvrdili su da ne boluju od psihičke ili bilo koje druge bolesti i da su sposobni da shvate težinu svojih postupaka i njihov značaj – rekli su izvori biblioteci. u to vreme Lil.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here