Postoji reč koju vam strogo ne savetujem da koristite u svom rečniku! Opsežna istraživanja u psihologiji i drugim disciplinama koje proučavaju značaj jezika dosledno pokazuju dubok uticaj reči kao snažnog instrumenta sposobnog da oblikuje svest i generiše vibracione energije unutar našeg okruženja. Kako bismo negovali pozitivno okruženje, ključno je voditi računa o svom jeziku i suzdržati se od korišćenja reči koje izazivaju negativnost.

  • Upotreba određenih riječi može iscrpiti našu pozitivnu energiju i ukrasti našu sreću. Jedna takva riječ koja spada u ovu kategoriju je “nikad”. Potvrdom svoje moći, može spriječiti vaš napredak i generirati značajne komplikacije, učinkovito zatvarajući svaki potencijal za nove prilike.

    Izgovarajući riječ “nikad”, pojedinci učinkovito iskazuju svoju nespremnost da se uključe u bilo koji oblik akcije. Takva izjava djeluje kao prepreka osobnom razvoju, učinkovito zatvarajući sve mogućnosti za napredak.

2. Izricanje pojma “nikad” ima sposobnost spriječiti slučajan susret, bez obzira na to je li artikulirano iznutra ili izvana. Izrazi poput “Nikada neću postići sreću” ili “Nikada neću sresti svoju srodnu dušu” mogu funkcionirati kao moćni instrumenti samosabotaže. Posljedično, imperativ je suzdržati se od upotrebe riječi “nikad” kada se upuštamo u diskurs koji se odnosi na bogatstvo, karijeru i profesionalne težnje. Klonite se izjava poput “Nikad neću postići financijski prosperitet”, “Nikada neću osigurati željenu poziciju” ili “Nikada neću imati priliku upustiti se u vlastiti poduzetnički pothvat”.

Kada koristite riječ “nikad”, važno je imati na umu da je svemir tumači kao poziv. Izjavom “Nikad se neću susresti s izazovima” nesvjesno u svoj život uvlačite nevolje i mnoštvo nepovoljnih pojava. Da biste uključili zakon privlačnosti, zamijenite izraz “nikad” afirmativnim izjavama kao što su “Posjedujem sve što želim”, “Posjedujem sposobnost da privučem svog savršenog suputnika”, “Ljubav me okružuje” i “Suočavam radost na dnevnoj bazi.

BONUS TEKST:

Kupus je jedna od najstarijih i najrasprostranjenijih povrtarskih biljaka na svetu. Pripada porodici Brassicaceae, kojoj pripadaju i druge popularne biljke kao što su brokoli, kelj i karfiol. Postoji nekoliko osnovnih vrsta kupusa koje se uzgajaju širom sveta, uključujući beli kupus, crveni kupus, savojski kupus i kinu.

Kupus je poznat po svojoj izdržljivosti i prilagodljivosti različitim klimatskim uslovima. To ga čini idealnim za uzgoj u širokom spektru geografskih područja, od hladnijih regiona do toplijih podneblja. Uz to, kupus je cenjen zbog svoje nutritivne vrednosti. Bogat je vitaminom C, koji je važan za imunološki sistem, kao i vitaminom K koji igra ključnu ulogu u zgrušavanju krvi i zdravlju kostiju. Takođe sadrži folat, koji je važan za pravilan razvoj ćelija i sintezu DNK.

Mineralni sastav kupusa takođe je impresivan. Kalijum, magnezijum, kalcijum i mangan su samo neki od minerala koji se nalaze u ovom povrću i koji su esencijalni za pravilno funkcionisanje organizma. Ovi nutrijenti pomažu u regulisanju krvnog pritiska, održavanju zdravlja mišića i kostiju, kao i u brojnim drugim fiziološkim procesima.

Kulinarski, kupus je veoma svestrana namirnica. Može se konzumirati sirov, u obliku salata ili kao sastojak u raznim jelima, kao što su ruski boršč, francuska jela sa belim kupusom ili korejski kimči. Fermentisani kupus, poznat kao kiseli kupus, takođe je popularan i poznat po svojim probavnim prednostima, budući da sadrži korisne probiotske bakterije koje mogu poboljšati zdravlje creva.

Uzgoj kupusa zahteva određenu brigu o uslovima uzgoja. Kupus preferira umereno vlažno tlo i dobru drenažu. Najbolje uspeva na sunčanim ili polusenovitim mestima. Zbog svoje otpornosti na hladnoću, često se uzgaja kao jesenji ili zimski usev u umerenim klimama, što ga čini važnim delom ishrane tokom hladnijih meseci.

Pored svoje primene u ishrani, kupus ima i druge korisne primene. Na primer, listovi kupusa se tradicionalno koriste za pravljenje obloga radi ublažavanja upala i bolova. Takođe se istražuje i njegov potencijalni antikancerogeni efekat, što ukazuje na potencijalne zdravstvene koristi koje ovaj povrće može pružiti.

Ukratko, kupus je mnogo više od običnog povrća. Sa svojom izdržljivošću, nutritivnom vrednošću, kulturnom važnošću i širokom primenom u kulinarstvu, kupus zauzima važno mesto u ishrani i kulturi širom sveta.

 

 

 

 

Oglasi

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here