U poslednjih nekoliko godina, ljudi sve više vode računa o svojoj ishrani, shvatajući da je ona ključna za zdravlje organizma. Postoje namirnice koje su uobičajene u našoj ishrani, ali koje mogu biti štetne po zdravlje.

  • U nedavnom razgovoru dr. Saša Plećević, poznat i kao dr. Filgud, skrenuo je pozornost na uočljivu povezanost između unosa šećera i pojave celulita kod žena. Mnoge žene muči prisutnost celulita i aktivno traže različite pristupe njegovom uklanjanju. Dr. Fairgood je istaknuo ključnu ulogu koju šećer igra u stvaranju celulita, upozoravajući da je samo dvanaest grama šećera jednako sto mililitara soka.

    Dr. Philgood, poznat po svom opsežnom znanju u području zdravlja, svojim aktivnim angažmanom na različitim platformama društvenih medija često nudi vrijedne savjete i smjernice za promicanje općeg blagostanja. Osim toga, naglašava važnost izbjegavanja gaziranih pića zbog njihove potencijalne uloge u stvaranju celulita. Dr. Plećević dalje objašnjava kako je konzumacija gaziranih pića u biti jednaka konzumaciji šest bombona.

    Unutar njegovih profila, pojedinci svih spolova mogu otkriti mnoštvo vrijednih uvida usredotočenih na kritičnu temu održavanja dobrog zdravlja. Neophodno je imati na umu važnost praćenja razine šećera u pićima koja konzumiramo. Pomnim ispitivanjem nutritivnih pojedinosti navedenih na pakiranju, može se učinkovito kontrolirati unos šećera, čime se smanjuje mogućnost stvaranja celulita. .

    Važno je poslušati savjete dr. Philgooda i donositi obrazovane odluke pri odabiru napitaka, stavljajući svoje zdravlje u prvi plan kako bismo izbjegli celulit i druge moguće zdravstvene komplikacije. Zaokružena i hranjiva prehrana ključna je za naše opće dobro i prevenciju raznih problema, uključujući celulit. Prihvaćanje prijedloga dr. Phila Goodea da se suzdržimo od cijeđenja sokova samo je jedan aspekt povećanja naše prehrambene potrošnje.

Postizanje glatke kože i izbjegavanje pojave celulita može se postići održavanjem dobro uravnotežene prehrane i uključivanjem zdravih navika u vaš stil života. Ključno je voditi računa o izboru hrane i prihvatiti hranjiv način života kako biste postigli najbolje moguće rezultate i osigurali dovoljno energije za svakodnevne aktivnosti i povremene aktivnosti. Kada je riječ o prehrani, rasprave se često vrte oko štetnog utjecaja sode i prednosti vode kao krajnjeg izvora hidratacije.

Područje voćnih sokova, međutim, zauzima nejasan teritorij koji zahtijeva dublje istraživanje. Iako njegov sadržaj šećera često izaziva pozornost, njegovo potpuno odbacivanje previše pojednostavljuje njegovu ulogu u uravnoteženoj i raznolikoj prehrani. Zaronimo u složenosti pod vodstvom cijenjenih stručnjaka za prehranu.

Registrirani dijetetičar Jama Zimmerman objašnjava da voćni sok prvenstveno sadrži vodu, šećer, vitamine i minerale. Ipak, nedostatak cijeđenja soka leži u eliminaciji vlakana, koja igraju vitalnu ulogu u regulaciji razine šećera u krvi i poticanju osjećaja sitosti koji sok ne pruža.

Kada se konzumira prekomjerno, kombinacija visokog udjela šećera i manjka vlakana može rezultirati unosom prekomjerne količine kalorija i uzrokovati neželjene fluktuacije u razini šećera u krvi, što u konačnici rezultira kasnijim padovima. Osim toga, djeca koja konzumiraju prekomjerne količine soka mogu razviti smanjeni apetit za hranu koja je bogata esencijalnim nutrijentima.

Roditelji bi trebali biti oprezni pri davanju soka djeci mlađoj od 2 godine, smatra Ayelet Goldhaber, dijetetičarka u NewYork-Presbyterian/Weill Cornell Medical Center. Upozorava da sok može napuniti dječji želudac i spriječiti ga da dobije potrebne hranjive tvari. Iako voćni sok možda nema vlakana, ipak sadrži važne vitamine i minerale koji su prisutni u cijelom voću. Vrijedno je spomenuti da različiti sokovi imaju različit nutritivni sadržaj.

Uspoređujući sok od rajčice i hladno prešane zelene sokove s tradicionalnim voćnim sokovima, vidljivo je da oni sadrže manje šećera. Unatoč tome, važno je napomenuti da čak i naizgled zdravije alternative mogu povremeno sadržavati dodatne šećere, što može umanjiti njihovu ukupnu hranjivu vrijednost. Unatoč nedostacima konzumacije soka, on i dalje može biti korisna komponenta dobro zaokružene prehrane ako se u njemu uživa umjereno.

Dr. Melanie R. Jay naglašava važnost doživljavanja soka kao povremenog uživanja, a ne kao primarnog sredstva za gašenje žeđi. Imperativ je odabir sokova s ​​minimalnim udjelom šećera i napravljenih od vrhunskog voća i povrća. Osim toga, potreban je oprez kada naiđete na obmanjujuće marketinške tvrdnje poput “prirodno”, jer one možda ne odražavaju istinsku nutritivnu vrijednost proizvoda.

 

Oglasi

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here