Jeste li ikada razmišljali o izvanrednoj učinkovitosti octa i omekšivača u vašem domu? Održavanje besprijekornog okoliša nedvojbeno nam je važno, a cilj nam je blistav životni prostor. Deterdženti služe kao osnovni artikli neophodni za postizanje željene čistoće. Ipak, ponekad ne uspijevamo postići ovaj cilj, jer neki proizvodi ne ostavljaju naše podove onoliko sjajnima koliko bismo željeli.

  • Kako prenosi portal razafolklorica, mješavina octa i omekšivača može revitalizirati i najsjajnije podove i dati im novi sjaj! Jedna značajna prednost ovog domaćeg lijeka je njegova učinkovitost u sprječavanju poskliznuća i padova. Osim toga, ova mješavina ne samo da poboljšava sjaj toniranih podova, već se također odlikuje jednostavnom metodom pripreme. Omogućuje uštedu vremena i novca.

Zaronimo sada u proces stvaranja ovog sredstva za čišćenje podova kod kuće. Potrebni sastojci uključuju: 1 zdjelu tople vode, 1 pun čep omekšivača i 1/2 šalice bijelog octa. Metoda: Pomiješajte jednu kap omekšivača i pola šalice bijelog octa s toplom vodom u kanti. Nakon što su svi sastojci dobro izmiješani, ova otopina je pripremljena za brisanje podova.

  • Nastavite s uobičajenim rasporedom čišćenja jer će ova domaća mješavina polako poboljšati izgled poda koji je s vremenom izgubio sjaj. Prijedlozi: Kombinacija omekšivača i bijelog octa može značajno pojačati sjaj poda. Kada se nosite s teškim mrljama, dodavanje sode bikarbone je korisno jer ubrzava proces čišćenja. Započnite ribanjem poda sodom bikarbonom dok se mrlje ne uklone, a zatim nastavite brisanjem s otopinom octa i omekšivača.

Ova mješavina također je učinkovita na drvenim podovima, što rezultira blistavim i netaknutim završetkom. Imajte na umu da ocat ne djeluje samo kao otopina za čišćenje, već djeluje i kao dezinficijens. Štoviše, kada ga pomiješamo s omekšivačem, aroma će prožeti cijeli naš dnevni boravak. Počnite tako da u kuhalo ulijete prokuhanu vodu, a zatim dodajte mlaku vodu. To je sve. Ovom vodom jednostavno peremo predmete. Ista metoda vrijedi i za čišćenje kupaonskih i podnih pločica.

  • Dok sve svjetluca, njegove prednosti nadilaze puki izgled. Djeluje kao vrlo učinkovito dezinficijens i odvraća gmižuće insekte. Na primjer, ako su vam mravi napali dom, ovo je rješenje savršeno. Vjerujte mi, nadmašuje učinkovitost proizvoda kupljenih u trgovini. Pouzdana, ali poznata metoda koju su naslijedile naše bake uključuje jedno brisanje poda, što rezultira sjajem poput ogledala.

Za moje zahtjeve za popločavanje, također se oslanjam na plutajući pod; briljantnost plutajućeg poda, kako je predložila Janka, dosljedno ispunjava moja očekivanja. Moj stan ima taman pod, a kada ga tijekom dana obasja sunce, često se osjećam kao da gubim bitku. Kupio sam dobro poznato sredstvo za čišćenje laminata, ali se pokazalo neučinkovitim; pod je postao zamrljan odmah nakon čišćenja i bez imalo sjaja. Osim toga, osobe koje su osjetljive na neugodne mirise možda nisu idealne za vas, jer ocat koji ostane u stanu ne proizvodi nikakav miris.

  • Učinak na laminatnim podovima bit će vidljiv u trenu. Potrebni sastojci uključuju: kore naranče (ili limuna, limete ili mandarine) i obični bijeli ocat. Upute: Kore stavite u staklenu posudu i prelijte bijelim octom. Zatvorite spremnik i ostavite ga na tamnom mjestu dva tjedna. U prošlosti, moja rutina uključuje stavljanje otprilike dvije mjerice sredstva za čišćenje u sudoper dok perem kao i obično. Primijetit ćete briljantan sjaj bez ikakvih mrlja, a ja nisam koristio nikakvu posebnu tkaninu.

Ovu metodu predlažem svima koji žele uštedjeti na kemijskim proizvodima iz ljekarne. 🙂 Osim toga, koristim ga za drugi namještaj; samo ulijte tekućinu u bocu s raspršivačem. Za miješanje ove otopine za čišćenje može se koristiti destilirana voda u omjeru 1:1. Iznimno se dobro ponaša na ogledalima, prozorima i cijeloj kupaonici. Za one koji imaju plutajuće podove u svojim domovima, toplo predlažem da ga isprobaju.

  • Također bih cijenio sve dodatne savjete koje imate u vezi s plutajućim podovima! Da biste očistili kosu, pomiješajte neki jeftini osnovni šampon za kosu s vodom. Podovi blistaju poput ogledala i potpuno su bez mrlja! Petra J. U početku sam se ustručavala koristiti ocat za čišćenje zbog mirisa. Međutim, prijatelj je ponudio sjajan savjet: umiješanjem nekoliko kapi omiljenog mirisnog eteričnog ulja u vodu, neugodan miris octa nestaje.

Nakon dodavanja nekoliko kapi u otopinu octa, ne samo da je pod zablistao, već je cijela kuća bila obavijena ugodnim mirisom. 😉 Koristim ovo sredstvo za čišćenje podova skoro šest godina, i djeluje izuzetno dobro. Čisti temeljito ostavljajući ugodan miris po cijelom stanu. Iako obično pripremam tri litre otopine odjednom, započeti sa samo jednom litrom također je prilično jednostavno.

  • Moja metoda se sastoji od miješanja 1,2 litre vode sa 100 ml 42% alkohola, 100 ml octa, jednom žlicom sode bikarbone, jednom žlicom omekšivača i 100 grama standardnog sapuna za ruke. Dodajte sapun u vodu tako da ga trljate, a zatim smjesu sapuna prebacite u posudu za kuhanje. Neprekidno miješajte dok zagrijavate posudu dok se sapun potpuno ne otopi.

Nakon što se otopi, skinite s vatre i ostavite da se ohladi prije dodavanja ostalih sastojaka. Smjesu čuvajte u plastičnim bocama, ali nemojte ih odmah puniti. Za čišćenje upotrijebite jednu mjericu mješavine na način sličan uobičajenim sredstvima za čišćenje podova. Jednostavno je isprala toplom vodom i dodala nekoliko kapi omekšivača, što je dovelo do prekrasnih podova u cijelom stanu.

Oglasi

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here