U podcastu se prisjetila kako je pobjegla iz Moskve sa sinom jer mu je željela pružiti bolji život Bivša državljanka Rusije koja tvrdi da je radila kao špijun otkrila je kako je namamila svoje mete i manipulisala njima.

Alija Roza govori o onome što ona naziva “trening, tehnika, ciljevi i zadaci” na Tenderfoot televiziji i novom podcastu iHartPodkasta “To Die For”. ——Ćutam više od dvadeset godina. Ali iz raznih razloga više ne mogu šutjeti. Iako sam prošla kroz svu ovu traumu, više nisam mogla podnijeti bol. Ako ja ne progovorim, ko će? Ona je za Fox News rekla da se u podcastu prisjetila kako je pobjegla iz Moskve sa sinom jer je željela da on ima bolji život, prenosi Ndtv.com.

Moja najveća karijera u životu je postati roditelj. Želim to doživjeti. Želim osnovati porodicu i imati djecu. Nije mi dozvoljeno da radim ovo. A onda sam shvatio: ‘Čekaj malo, imam samo ovaj jedan život. Ne želim ga potrošiti žrtvujući se za nešto u šta više ne vjerujem. Tada sam počela da tražim priliku da pobegnem – priča bivša špijunka i o svojoj porodici.

https://www.instagram.com/p/C6WyD5bOWzg/?utm_source=ig_embed&ig_rid=32d551c4-ce94-466d-8b52-108a2846f1cf

Rekla je da je rođena u porodici mešovitog kazahstansko-tatarskog porekla, a njen otac je bio viši sovjetski oficir. Kako je ispričala, uključena je u poseban državni program za djecu visokih vojnih oficira. Iako je željela postati modna dizajnerica, otac joj je rekao da nema izbora osim da se pridruži posebnom državnom programu. Odrasla je studirajući borilačke vještine i drugim napornim fizičkim aktivnostima, pa je sa 18 godina postala dio “se*s programa”.

Izabrana je iz grupe od 350 studenata da učestvuje u tajnom programu koji je razvio bivši psiholog i viši oficir KGB-a. Sve se svodi na umjetnost komunikacije.

https://www.instagram.com/p/C3516IvOKY1/?utm_source=ig_embed&ig_rid=0785fa56-f9e4-4528-aa5e-1d3eb19cfecb

Naučili smo kako se obući, našminkati, predstaviti se, kako razgovarati sa svojim metama i kako ih natjerati da nam vjeruju. Radi se o ljudima, kriminalcima, muškoj psihologiji…o razumijevanju muške perspektive i šta oni zaista žele – kaže Alija – Kad zavodiš, to je kao… Počni sa dobrim komplimentom. Na primjer, ne radi se samo o tome da kažeš da mi se sviđa tvoja jakna. To mora biti nešto vrlo specifično i prikladno u tom trenutku. Privući će vam ljude. Počećeš da im se sviđaš. Kada znate kako da razgovarate, ljudi postaju veoma otvoreni prema vama. Oni će postati veoma prijateljski raspoloženi. Naučićete kako da se ponašate pristojno, ljubazno i ​​sa poštovanjem u društvu. Postoje i seksualne tehnike. To je ekstremno, ali će učiniti da vaša meta bude opsjednuta vama. To je sasvim druga utakmica – kaže Alija.

https://www.instagram.com/p/CwPJuJXu7uu/?utm_source=ig_embed&ig_rid=f6c5edd1-cb3a-47eb-97c3-eefcf7b21f2c

“Uprkos niskoj plati – radi šest dana u sedmici za 100 dolara mjesečno – nastavila je to raditi iz patriotizma jer se “osjećala kao heroj koji spašava živote drugih ljudi”. -Na kraju krajeva, osećam se dobro kada nekome spasem život. Ali nikad se nisam pitao kako se osjećam u tijelu koje su nasumični muškarci neprestano zlostavljali i silovali. Bivši agent FBI-a me je i sam nazvao lošom igračkom i predmetom trgovine seksom. Ali ne misle svi studenti tako. Osećamo se kao patriote. Spremni smo da se žrtvujemo i učinimo sve za našu vlast. Tako se osećam “- kaže Alija.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here