Užasno nevreme protutnjalo je danas severom Srbije, a društvenim mrežama su se proširili snimci haosa u Bačkoj Palanci, Temelinu i Novom Sadu dok je grad veličine lešnika padao na domaćinstva i zabelio slike u dvorištu.

Kao da su snimljene u decembru, usred zime. Komanda za vanredne situacije grada Bačke Palanke poziva sve građane Bačke Palanke da iz bezbednosnih razloga ne uklanjaju granje i drveće sa dalekovoda izazvanih nevreme i gradom. , ali to prepustite sposobnoj profesionalnoj uslužnoj organizaciji. – Obaveštavaju se građani opštine Bačka Palanca da su sve raspoložive ekipe kao i inspekcijske službe na licu mesta i rade na otklanjanju posledica današnje vremenske nepogode. Prema poslednjim vestima, nevreme je pogodilo i mesto Gložan kod Bakog Petrovca.

https://www.instagram.com/reel/C7w3mRYsPKv/?utm_source=ig_embed&ig_rid=1f8a822e-1fc3-44fe-9882-c84dc461fe40

Uragan je odnio sve pred sobom, čupao i savijao drveće. Podsetimo, Republički hidrometeorološki zavod je ranije izdao narandžasto upozorenje za današnju jugoistočnu Srbiju i regione Kosova i Metohije zbog padavina i grmljavine. Kako objašnjavaju, teško je unaprijed odrediti tačnu lokaciju, raseljavanje i težinu katastrofe. Hitna upozorenja se izdaju jedan do dva sata unaprijed za određene lokacije. U većem delu Srbije aktivirana su i vremenska upozorenja.

ŠTA JE NAJBOLJE DA JEDETE ZA VEČERU? Nutricionistkinja Marija nam otkiva dve ključne stvari za dobro varenje

Nutricionista Marija Milanović otkriva šta voli da jede za večeru. Njen savet je jednostavan, brz za pripremu i veoma zdrav jer je večera poslednji obrok u danu, pa nije uvek lako napraviti pravi izbor i izabrati hranu sa manje kalorija. Osjećaj sitosti cijelu noć do doručka sljedećeg dana. Nutricionistica Marija Milanović na našem portalu ističe da je pored izbora namirnica izuzetno važno i vreme jela: „Da biste omogućili bolju probavu hrane i dali osećaj opuštenosti u stomaku, najbolje je najkasnije do prije spavanja 2 sata za večeru “Prvo pripremite piletinu, začinite i ispecite po želji, a zatim narežite na komade. Salatu operite i nasjeckajte po potrebi ili je kupite unaprijed narezanu ako nemate vremena. Dodajte malo cherry paradajza (možete ih prepoloviti ili na četvrtine ako želite). Dodajte narezanu piletinu sa roštilja, dodajte maslinovo ulje, limun i grčki jogurt, te željene začine.

Ovo je praktična večera za koju je potrebno oko 20 minuta da se pripremi i koju možete ponijeti sa sobom gdje god da krenete. Nutricionisti nude još jedno rješenje: „Osim ove varijante možete izabrati i svježi sir sa salatom i sjemenkama, te bijelu ribu sa grilovanim povrćem (bakalar, pastrmka, brancin, orade). Isprobajte neki od njenih prijedloga za ukusnu i izdašnu večeru.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here