Nogometna reprezentacija Srbije danas će započeti svoje učešće na Evropskom prvenstvu susretom protiv Engleske, dok će na tribinama navijati Duško Tošić, bivši fudbaler koji je nekada igrao za nacionalni tim. Duško Tošić, koji je poznat i kao suprug pevačice Jelene Karleuše, nedavno se oglasio na svom Instagram profilu. Objavio je sliku sebe i svoje mlađe naslednice Nike dok su bili u avionu, verovatno na putu ka utakmici ili podršci svojoj zemlji.

  • Duško Tošić, koji je nedavno dospio na naslovnice zbog skandala, našao se u središtu pozornosti kada je u javnost izašla njegova komunikacija sa Severinom. U ekskluzivnom intervjuu za Kurir poznati sportaš otkrio je da se hrvatskoj pjevačici obratio s posebnim zahtjevom da nastupi na njegovoj nedavno kupljenoj jahti u Turskoj. Uz kupnju jahte koja je trenutačno stacionirana na Bosforu, osjetio sam se ponukanim obilježiti tu prigodu. Tražeći mišljenje od svog uskog kruga prijatelja poznatog kao “Što se događa”, predložili su ideju da nam Severina otpjeva serenadu.

Tijekom našeg razgovora, Tošić je jasno dao do znanja da je namjera iza njegove poruke bila prenošenje određene svrhe. Podrijetlom iz sela Orlovac kod Zrenjanina, Duško Tošić suočio se s financijskim ograničenjima i ogromnom ljubavlju prema nogometu. Kako bi mu omogućio da se bavi svojom strašću i školuje, njegov otac Milorad je odlučio da ga upiše u Dom za nezbrinutu decu “Angelina Kojić Gina” u Zrenjaninu. Ova odluka omogućila je Dušku da boravi u internatu, gdje je mogao posvetiti svoje vrijeme i akademiji i usavršavanju svojih nogometnih vještina.

Svjedočanstva onih koji su Duška poznavali tijekom boravka u internatu, uključujući susjede i osoblje, svjedoče o neizmjernoj ljubavi i brizi koju je imao od svojih roditelja. Duško se često vraćao u rodni Orlovac, a roditeljima, Miloradu i njegovoj supruzi, bio je prioritet da ga što češće posjećuju u Zrenjanin. Susjedi ga opisuju kao izvanrednog, marljivog i prizemljenog mladića na kojeg nije utjecala njegova sve veća slava. I danas sa suprugom i kćerima redovito posjećuje Orlovac, jer mu roditelji još uvijek tamo žive.

  • Posljednje desetljeće Duško je u sretnom braku sa srbijanskom pop pjevačicom Jelenom Karleušom. Putevi su im se ukrstili 2007. godine, a nakon nekoliko mjeseci udvaranja odlučili su se vjenčati. Ceremonija vjenčanja održana je 28. lipnja 2008. u sportskom kompleksu beogradskog hotela “Prezident”. U ulozi domaćina ljubazno su se našli Duško i Jelena, koji su pozvali brojne nogometaše i kolege iz estrade da proslave njihov poseban dan. Darko Kostić, renomirani dizajner, imao je privilegiju da Jeleni bude kum na vjenčanju.

    Tošić je odabrao stilski bijelo odijelo, dok je Jelena izgledala apsolutno fantastično u vjenčanici renomiranog modnog brenda “Dolce & Gabanna”. 7. rujna 2008. obilježio je zaista nezaboravan dan jer je Jelena radosno dočekala na svijet svoju prvu kćerkicu Atinu. Točno godinu dana kasnije, 7. rujna 2009. rodila im se druga kći Nika. Sve vrijeme Tošićevog igranja za Beşiktaş dijelili su svoje vrijeme između živahnih gradova Beograda i Istanbula.

Nogometni put Duška Tošića započeo je u Proleteru, nogometnom klubu iz Zrenjanina. Ipak, profesionalnu karijeru je započeo u OFK Beogradu. Tijekom svog boravka u beogradskoj momčadi, pokazao je svoj talent u 80 utakmica, zatresavši mrežu u šest navrata. Nakon toga, preselio se u francuski klub Sosho, gdje je doživio uspješnu sezonu i osvojio Francuski kup. Ovo postignuće zapelo je za oko izviđačima iz Italije, Njemačke i Španjolske.

Tošić je s Werder Bremenom sklopio ugovor do 2011. godine kada je počela sljedeća sezona. Unatoč rijetkim nastupima za njemački klub, izrazio je želju da se natječe za srpsku reprezentaciju na Olimpijskim igrama 2008. godine. Nažalost, njegov trener Thomas Schaaf nije odobravao ovaj izbor, što je dovelo do ograničenih šansi Tošića da nastupi u početnoj postavi. Bez obzira na to, njegov mandat u klubu koincidirao je s njihovom pobjedom u Njemačkom kupu i njihovim drugim mjestom u Kupu UEFA (sada poznatom kao Europska liga).

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here