Goca Božinovska je dugi niz godina poznata kao izrazito prisutna javna ličnost, prepoznatljiva po svom glasu i pjesmama koje su ostavile dubok trag. Međutim, u poslednjih nekoliko godina postalo je opštepoznato da Goca nije u dobrim odnosima sa svojom kćerkom Jelenom Vučković.

  • Goca Božinovska u svojoj dubokoj ispovijesti izražava duboku tugu. Unatoč raznim nedaćama, poput tragičnog gubitka supruga i teškog zadatka samostalnog odgoja troje male djece, pjevačica Goca Božinovska u javnosti je dosljedno zadržala radosno i optimistično držanje. No, nedavno je otkrila da su joj život obilježile dodatne borbe. Otkriće Goce Božinovske u njezinoj ispovijesti daje uvid u prepreke na koje je nailazila u životu koji nije uvijek bio definiran trenucima čiste sreće.

    U nedavnom intervjuu, Jelena Vučković, najstarija Gocina kći, progovorila je o izazovima koje su ona i njena baka prolazile zbog djedovih postupaka. Prisjećanje na njihove borbe i uspomene na baku ju je ganulo do suza. Pjevačica je otkrila i neke osobne detalje, spomenuvši da je njihov otac bio imućan tijekom boravka u Makedoniji. No, oženivši se njihovom majkom i preselivši se u Srbiju, dragovoljno se odrekao sve svoje imovine.

    Povjeravajući sve svoje poslove petero djece, istaknuo je njihovu potpunu nezainteresiranost i neznatiželju za eventualno nasljedstvo. Nikada se nisu potrudili pitati niti pokazati bilo kakvu sklonost, naglasila je pjevačica. “Mogli smo se kretati ovim nepoznatim područjem! Ljubaznošću, moji susjedi su mi dali odjeću jer je nisam imao. Išao sam u školu ujutro, a radio za nekoga poslijepodne. Istog trenutka sam dobio krišku kruha ukrašenu slatkim kremastog preljeva, preplavio me neizmjerni val sreće, zbog čega sam se skoro rasprsnula od silnog oduševljenja!


Tijekom zimske sezone prehranjivanje Gocine obitelji ovisilo je o krumpiru koji bi otac nabavljao sa svog radnog mjesta. Ipak, priznala je da joj je nepce dosadilo krumpire i da je došla do točke kada ih više ne podnosi. Ta ju je okolnost dovela do toga da razvije izvanrednu prilagodljivost, što joj je omogućilo da napreduje u svakoj situaciji, bilo usred obilja ili sa samo jednim dinarom. Dok sam završavao srednjoškolsko obrazovanje, moj otac je imao velike ambicije prema meni, predviđajući moj upis na fakultet, pa čak i razmišljajući o tome da me osobno zaposli. No, suprotno njegovim željama, preuzeo sam na sebe osigurati posao i krenuti na svoj profesionalni put.

Kako je vrijeme prolazilo, obuzimao me snažan osjećaj nezadovoljstva, jer je moja prava strast bila u carstvu glazbe. Bio je to dugotrajan proces, ali na kraju je moj otac prihvatio i podržao moju odluku. Važno je spomenuti da su mi moja postignuća u glazbenoj industriji pružila priliku da pružim znatnu financijsku pomoć svojim roditeljima. Gordana Goca Božinovska, proslavljena srpska folk pjevačica, proslavila se svojim nevjerojatnim pjesmama, uključujući “Okovi”, “Opomena”, “Put pod noge”, “Magija” i duet “Kaznio me život” s Enesom Begovićem.

Božinovska, rođena 16. siječnja 1965. u selu Samaila kod Kraljeva, trenutno živi i radi u Beogradu. Njezin prvi brak bio je sa skladateljem Radetom Vučkovićem, koji je također bio pjevač, a bili su blagoslovljeni kćerkom Jelenom. Kasnije se vjenčala s pokojnim kick-boksačem Zoranom Šijanom, a zajedno su dobili dvoje djece, Zoricu i Miroslava (Mirka). Božinovska je na svoj glazbeni put krenula početkom osamdesetih godina prošlog stoljeća osvajajući publiku u raznim restoranima duž Ibarske magistrale.

U suradnji s ansamblom Mirka Kodića 1984. godine izdala je debi album pod nazivom “Ti mi beše od zlata jabuka”. Nakon kratke pauze nakon rođenja kćeri, trijumfalno se vratila 1987. s albumom “Ne idi”. Dvije godine kasnije hipnotizirala je svoje obožavatelje izdanjem pjesme “I want you to want me”. Međutim, njezin četvrti album, “I’m still strong”, koji se pojavio na policama 1997. godine, doveo ju je do goleme popularnosti i učvrstio svoju poziciju u industriji.

Nakon trijumfa, Božinovska je svoje obožavatelje razveselila izdavanjem albuma “Okovi”. Naslovna pjesma postigla je veliku popularnost, kao i hitovi “Životna greška” i “Ili idi, ili ču ja”. Potom je predstavila albume “Opomena”, “Put pod noge” i “U najboljim godinama”. Godine 2005. produkcijska kuća “Grand” izdala je kompilacijski album na kojem su pjesme Goce Božinovske i Indire Radić.

Goca Božinovska je tijekom 2013. godine donijela odluku da učestvuje u reality showu pod nazivom “Farma” koji se emitirao na televiziji “Pink”. Međutim, nakon što se upustila u fizički sukob sa svojom kolegicom Vesnom Rivas, Goca je kasnije iste godine izdala dva singla pod nazivom “Bila si moja svest, moja tama” i “Tko je kriv”.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here