Kao lekarka, našla sam se u jedinstvenoj situaciji kada sam pre nekoliko godina morala da lečim svoju najbolju prijateljicu, koja me je zamolila za pomoć zbog određenih zdravstvenih problema.

  • U svojstvu liječnika, prije nekoliko godina susreo sam se s izazovnom situacijom u kojoj je bio moj najbliži prijatelj, koji je došao k meni tražiti pomoć sa svojim zdravstvenim problemima. Na moje iznenađenje, otkrio sam da je neplodan, unatoč tome što mu je supruga tada bila nekoliko mjeseci trudna. Ovo otkriće ostavilo me u nedoumicama, potaknuvši me da potražim drugo mišljenje drugog medicinskog stručnjaka koji je potvrdio dijagnozu.

Suočen s proturječnim emocijama, donio sam tešku odluku suočiti se s njegovom ženom, nadajući se racionalnom objašnjenju. Ispričala je srceparajuću priču i molila me da mu ne otkrijem istinu. Dok sam poštovao granice njihova braka kao prijatelj, moja me etička obaveza kao liječnika natjerala da otkrijem istinu. Skupivši svu svoju hrabrost, prenio sam mu vijest, a on je bio potpuno shrvan. Bez oklijevanja je pokrenuo brakorazvodnu parnicu i odmah nestao iz mog života na nekoliko mjeseci. No, jednog dana, na moje veliko oduševljenje i ispunjenje, posjetio je moje radno mjesto.

S radosnim držanjem, čvrsto me zagrlio i rekao: “Od svih osoba koje poznajem, ti si jedina osoba koja nikada nije iznevjerila moje povjerenje. Tvoja nepokolebljiva podrška prisutna je od početka naše veze. Želim tvoju podršku druženje do završetka našeg zajedničkog putovanja.” Otkopavanje prstena kasnije je dovelo do niza događaja koji sada čine sastavni dio naše zajedničke priče.

U svojstvu medicinskog djelatnika, prije nekoliko godina susreo sam se s jedinstvenom i izazovnom situacijom vezanom za zdravlje mog najbližeg suputnika. Igrom sreće, naišao sam na iznenađujuće otkriće da nije mogao zatrudnjeti, unatoč tome što mu je supruga bila nekoliko mjeseci trudna. Kako bih potvrdio svoje početne nalaze, tražio sam vještačenje drugog liječnika koji je potvrdio dijagnozu. Naoružan tom spoznajom, prišao sam njegovoj ženi, nadajući se uvjerljivom objašnjenju. Podijelila je srcedrapajuću priču i preklinjala me da skrivam istinu od njega. Dok sam kao prijatelj shvaćao važnost poštivanja granica unutar njihova braka, moja me etička obveza kao liječnika natjerala da otkrijem informacije. Skupivši hrabrost, prenio sam mu situaciju koja ga je potpuno shrvala.

Pokrenuvši postupak raskida braka i distancirajući sebe od drugih, brzo je krenuo u brakorazvodnu parnicu. Nekoliko mjeseci nije se znalo gdje se nalazi. Onda je jednog dana, prepun oduševljenja i zadovoljstva, posjetio moje radno mjesto. Preplavljen radošću, čvrsto me zagrlio i izrekao ove iskrene riječi: “Od svih pojedinaca koje sam susreo, ti si jedina osoba koja me nikada nije izdala. Stojiš uz mene od samog početka i želim tvoju prisutnost do samog kraja.” U tom je trenutku otkrio prsten, a događaji koji su uslijedili postali su sastavni dio naše zajedničke povijesti.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here