Nedavno je Kamišlov, crni grad u Sverdlovskoj oblasti u Rusiji, doživio ogromnu tragediju! Šestogodišnji Daniel se utopio u lokalnoj rijeci Pišma 2. juna, ubrzo nakon očeve sahrane. Njegov otac Evgenij Ivanov (33) pozvan je u vojsku i nedavno je umro u Ukrajini.

Prema rođacima, dječak je imao veoma bliske odnose sa ocem. – Ne razumem da niko nije mogao da ga spase – rekla je sestra povređenog dečaka. Kača je bila stotinak kilometara udaljena od mesta tragedije kada je dobila poziv da je dečak nestao u reci. Odmah je odjurila iz Jekaterinburga u Kamišlov i posmatrala operacije potrage i spašavanja na obali. Nije gubila nadu da je dječak živ, međutim, nakon četiri sata potrage, spasioci su pronašli tijelo dječaka na dnu rijeke. – Očajnički sam želeo da prepliva na drugu stranu reke i da onda pobegne kući jer je bio uplašen. Udario je u kamen. Cijelo lice mu je bilo prekriveno ranama – rekla je sestra kroz suze.

Danijelu je bilo strogo zabranjeno prilaziti vodi. Tog kobnog dana majka ga je pustila da se igra u dvorištu. Nakon nekog vremena tražio je novac za kupovinu sladoleda i vode, ali ih nije kupio. ——Osećam da se nešto dešava. Obično odmah otrči u radnju. Zvala sam ga, ali se nije javljao – rekla je majka Anastasija. Prema izvještajima lokalnih medija, Danijela su prijatelji pozvali da igra pored rijeke. U jednom trenutku je ušao u vodu da uzme loptu, ali očigledno nije mogao da izdrži jaku struju. Jevgenij i Anastasija su se razveli kada je dečak bio veoma mlad, ali je odnos između oca i sina bio veoma blizak. Inače, Ivanov je poznati golman i fudbalski trener u regiji Kamiswulf. Radi u dečijoj sportskoj školi u selu Oktjabrski i predaje fizičko vaspitanje deci u selu Galkinski. U vojsku će se prijaviti krajem 2022. godine. Iako je uvijek bio na prvoj liniji fronta, stalno je zvao svog malog sina. Prošlog ljeta je uzeo odsustvo i odmah došao u posjetu svom sinu.

Jevgenij i Anastasija nisu imali prijateljski odnos nakon razvoda i borili su se za starateljstvo. Međutim, jednom je Jevgenij čak ukrao dijete svojoj bivšoj ženi, ali je ubrzo došao k sebi i vratio dijete majci. Tokom godina, strast je splasnula, ali Jevgenij nije krio da želi da zauvek odvede Daniela. – Hteo je da uzme malo odmora pred Novu godinu i rekao je da će praznike provesti zajedno. Rekao mi je i da će na leto ići sa njim na more – prisjetila se dječakova majka Anastasija. Početkom aprila Jevgenij Ivanov je poslednji put ispraćen uz vojne počasti. Daniel je prisustvovao očevoj sahrani, a nakon toga je često počeo da priča o smrti. Sada se rođacima čini da je dječak predosjećao vlastitu smrt. – Danja stalno govori da želi da vidi oca. Na zidu toaleta nacrtao je nadgrobnu ploču na kojoj je pisalo: “Danja i tata”. To je kao… Bože – povikala je dječakova sestra.

Mještani kažu da Danielova smrt nije prvi incident na rijeci Pišmi. Posljednja žrtva je dječak sa invaliditetom (15 godina) koji se utopio prošle godine. Zaglavio se i u podvodnoj zamci iz koje nije mogao pobjeći. Ranije je obalska straža bila stacionirana uz rijeku da čuva kupače, a Anastasija je htjela da Danilovu parastos održi u crkvi, ali je to odbijeno jer nije kršten. Porodica je tada odlučila kremirati tijelo. Planirali su da razbacuju pepeo po moru gde su Danijel i Jevgenij želeli da odu na odmor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here