Umro je kontroverzni biznismen i mozak crnogorskog podzemlja Burano Mikunović, ostavivši za sobom živopisnu biografiju. Riječ je o čovjeku koji je bio povezan sa mnogim poznatim ličnostima, pa i sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem, kojeg su se devedesetih godina plašili i plašili “podzemlja” i koji je do danas ostao član “trijade”.

Stara garda”. Prijateljica Brana Mikunovića i sestra Dorđa Božovića Jiška, Slavica, u intervjuu za „Balkan Information“ rekla je da se zbog njegove provokativnosti i principijelnosti nije plašio nikoga, pa ni Željka Ražnatovića Arkana. Anegdota o Giškinoj smrti na ratištu u Hrvatskoj. Odnosno, kako ona priča, Arkan je bio prisutan kada je Giska dovedena kući umotana u zastavu, i došao je kod majke i tražio da mu vidi rane, a ona je odbrusila da nema šta da se vidi, jer je bilo dovoljno za da je vidi.

Kako bi iskazao poštovanje prema Božoviću, Arkan je izrazio želju da sahrani osobu koja je upucala Gišku. Njegova majka je takođe odbila i rekla mu:

– Nikoga ne pucaš, njega neko puca, on ima svoje čuvare! – aludirajući na “srpsku gardu” čiji je osnivač i komandant bio Giška. Tada se u tom trenutku na vratima kuće pojavio Brano Mičunović, prijatelj porodice Božović, gde je stajao pored Slavice. . Arkan mu je rekao: – Volim ga, Burano, samo zato što je umro kao pravi heroj, kao što ću i ja umrijeti. Mičunovič je pogledao Arkana i šapnuo: – Željko, nemoj da se porediš sa njim, on je prvi i ima pet slobodnih mesta, pa opet možemo u red. Akan je pobjesnio i bez pozdrava izjurio iz kuće.

STVARI KOJE SVAKI OTAC MORA DA NAUČI SVOG SINA: Samo tako će izrasti u stabilnog i mentalno jakog muškarca

Odgajanje djece je veliki izazov i roditelji snose najveću odgovornost. Ponekad roditelji ni ne shvaćaju da neki od njihovih postupaka na različite načine značajno utiču na njihovu djecu. Promjene u načinu života, koje su posebno izražene u našem vremenu, dovele su do novih situacija u porodičnim odnosima, mijenjajući tako tradicionalne načine uključivanja roditelja u brigu o svojoj djeci. Porodično okruženje se promijenilo, od porodice u kojoj su muškarci odgovorni za obezbjeđivanje sredstava za život, a žene za održavanje porodice, do države u kojoj obje strane zarađuju novac i posvećuju više pažnje pojedincu. i manje kolektivnih ciljeva, nestanak tradicionalne porodične slike koja je sve određivala.

Kao jednu od upečatljivih posljedica opisanog procesa predstavljamo sve veće učešće očeva u brizi i odgoju svoje djece na načine nepoznate tradicionalnim shvaćanjima roditeljstva. Međutim, figura oca je veoma važna. Gotovo svaki sin poštuje svog oca i želi da bude kao on, pa se zaključuje da otac ima veliku odgovornost da svog sina nauči životnim lekcijama koje će mu pomoći da u budućnosti postane najbolji. Odgajanje dječaka je divna stvar, ali može biti i zahtjevno i vrlo odgovorno iskustvo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here