Danas je neviđena tragedija šokirala Skardar kada je majka sa troje djece skočila u rijeku. Alma A, 39, navodno je izvršila samoubistvo zajedno sa troje maloljetne djece starosti 9, 6 i 4 godine.

Ribar je otkrio tijelo devetogodišnje djevojčice, javljaju lokalni mediji, dok se nastavlja potraga za tijelima majke i još dvoje djece koji su nestali prije tri dana. Ergis A., 39-godišnja žena, bila je prva osoba koja je prijavila njihov nestanak.

On je uhapšen pod optužbom za nasilje u porodici i samoubistvo nakon što je sestra nestale žene svedočila da je tvrdila da je njen muž zlostavljao njenu sestru i decu. ” Mediji su prenijeli i da je, kada je 31-godišnjaku rečeno da mu se porodica možda udavila, pred istražnim timom izašao smireno, ali je negirao optužbe da su pretrpjeli fizičko i psihičko nasilje.

Stavljeni su mu lisice na ruke i ostavljen hladan pred istražnim timom, dok su se četiri člana njegove porodice udavila u rijeci – Mediji su pisali da je moguće da je ženu i dijete neko drugi gurnuo u rijeku. – Potraga za tijelima majke i djeteta trajala je nekoliko sati. Bilo je 5 istraživačkih grupa od starog mosta preko rijeke do Daicha. U Ribauu je juče otkriveno tijelo devetogodišnjeg djeteta. Kako prenosi Euronews Albania, konkretne okolnosti koje su dovele ženu da počini ovaj ekstremni čin ostaju nejasne.

Istraga o tragediji je još u toku. Članovi porodice sa obe strane su intervjuisani u nastojanju da se sazna šta je navelo ženu na ovaj korak.

ŠTA TREBA DA SE JEDE NA VELIKI PETAK, A ŠTA NIKAKO NE SME DA SE IZNOSI NA TRPEZU: Greška koja se nesvesno potkrada svima

Veliki petak je dan strogog posta bez ikakvih proslava, bez obzira da li se poštuje Uskršnji post ili ne. Proslave praznika i neradni dani kod većine ljudi počinju na Veliki petak, ali to nije razlog da se na ovaj dan veselite i jedete puno masti. Prema kašrutu, mogu se posluživati ​​samo namirnice pripremljene isključivo na vodi: pareno povrće, sveže ili sušeno voće i povrće, kao i hleb, med i pareni pirinač, čips, oblatne i drugi konditorski proizvodi koji ne sadrže mleko. Sadrži ulje ili margarin. Latruk i žele bomboni nisu idealni jer sadrže želatin. U većini porodica u Srbiji veruje se da na Veliki petak treba jesti ribu i riblju čorbu, kao i krompir salatu prelivenu uljem, što je po običaju neprimereno. pravoslavni kanon.

Dodavanje soli u hranu je posebno obeshrabreno jer se smatra “dodavanjem soli na Isusove rane”. Viljuške i noževe takođe ne treba koristiti prilikom jela, jer je Uskršnji post veoma strog i vernici koji se striktno pridržavaju njegovih pravila treba da poste i piju vodu pre zalaska sunca na Veliki petak. Od ove prakse izuzeta su samo djeca, trudnice i bolesnici. Sveštenici ističu da post u pravoslavnoj crkvi znači uzdržavanje ne samo od određenih namirnica, već i od svih oblika grešnog ponašanja, misli i želja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here