Na nedavnoj konferenciji za novinare, Petar Grašo je saopštio javnosti da njegova partnerka Hana Huljić i on očekuju dolazak svog drugog deteta. Ova vest je došla nakon što se Petar nedavno rastao od Danijele, a Tonči Huljić, otac Hane, se oženio sa svojom kćerkom Hanom. Nakon venčanja, Tonči i Hana su zajedno dobili dete.

  • Nepogrešiva ​​veza između Petra Graše i Tončija postala je očita tijekom njihova gostovanja u popularnoj televizijskoj emisiji “Amidži Shou”. Obojica cijenjenih ličnosti domaće estrade, Petr Graša i Tonči Huljić, iskazali su svoje duboko divljenje jedno drugome, istaknuvši ne samo svoja opsežna profesionalna putovanja i nepokolebljivu podršku, već i neraskidivu obiteljsku vezu koju posjeduju.

    Emitiranje uživo pružilo je poučan uvid u istinsku povezanost Petra Graše i Tončija Huljića. Trajna veza između Petra Graše i Tončija izaziva duboko divljenje. Petr Grašo, koji se nedavno vjenčao s Hanom Huljić, kćeri poznatog hrvatskog skladatelja i glazbenika, dosljedno ističe snagu veze s Huljić. Njihov nastup uživo besprijekorno je pokazao dubinu njihove povezanosti. Na sebi svojstven način, Grašo je na zabavan način dočarao izazove s kojima se susreće u interakciji s drugima.

    U opuštenoj maniri dao je šaljiv komentar sugerirajući da se njegova rodbina treba nositi sa situacijom, a ne zamarati se trivijalnim stvarima. Tijekom cijele interakcije Grašo i njegovi suputnici dosljedno su održavali prijateljski stav, fokusirajući se prvenstveno na razgovore o glazbi. Ova šaljiva opaska nasmijala je sve prisutne u studiju, a Tonči je bio povod da odgovori na zetovu izjavu. Uspostavljanje veze s kolegama pokazalo se prilično zahtjevnim zadatkom. Prilikom odabira pojedinaca s kojima ću surađivati, pridajem važnost čimbenicima koji nisu samo njihove vokalne sposobnosti.

    Kada razmatram potencijalnu suradnju, pažljivo razmatram različite čimbenike, uključujući obiteljsko porijeklo pojedinca i društvene veze. Kao glavni razlog daljnje suradnje Tonči je istaknuo dugotrajnost svojih profesionalnih veza, od kojih neke traju i po dva, tri, pa i četiri desetljeća. Tijekom emisije voditelj Ognjen Amidžić izrazio je uvjerenje da Tonči nije mogao naći značajnijeg zeta, što je Grašu potaknulo da unese humor u studijsku atmosferu još jednim duhovitim komentarom.

    Unatoč glasinama koje kruže, Petar je u stanju čistog blaženstva uz svoju partnericu Hanu i njihovu dugoočekivanu kćer Albu. Veza između Petra Graše i Tončija i dalje je nepokolebljiva, a eventualna uvreda iz Petrovih riječi za njih je minimalna briga. Zapravo, Petar se čak našalio: “Mogao je on gore, ja nisam mogao gore.” S velikim iščekivanjem obitelj Grašo željno iščekuje dolazak svog najnovijeg ovogodišnjeg člana. Petar Grašo, ponosni Splićanin, rođen je u ljubavi Snježane i Zorana Graše.

Petrov put do zvijezda započeo je prvijencem njegovog ranog ostvarenja, “Boginja”, koji je Oliver Dragojević predstavio na renomiranom festivalu Dora 1995. Od tog trenutka nadalje, Petar se upustio u plodnu suradnju s cijenjenim umjetnicima poput Olivera Dragojevića, Doris Dragović, Danijela Martinović, Tonči Huljić, Goran Bregović i Lepa Bren. Godina 1996. označila je značajnu prekretnicu u njegovoj karijeri jer je stekao opće priznanje pobjedom na cijenjenom glazbenom festivalu Zadarfest sa svojom zadivljujućom skladbom „Trebam nekoga.

Njegova ga je pobjeda izbacila u središte pozornosti, učvrstivši njegov status nadarenog glazbenika. Sljedeće godine osvaja drugo mjesto na cijenjenom hrvatskom natjecanju Dora, koje određuje predstavnika nacije na Eurosongu. No, njegova se sreća okrenula sljedeće godine kada je kao skladatelj trijumfalno osvojio titulu pobjednika Dore. Ovo značajno postignuće otvorilo je put zadivljujućoj izvedbi pjesme “Neka mi ne svane” Danijele Martinović, koja je ponosno predstavljala Hrvatsku na natjecanju za pjesmu Eurovizije 1998. održanom u Birminghamu.

S iznimnim prikazom talenta, osigurao je impresivno peto mjesto na konačnoj ljestvici, učvrstivši svoju reputaciju zastrašujuće prisutnosti u glazbenoj industriji. Trenutačno nosi cijenjenu titulu jednog od najpoznatijih pop pjevača u Hrvatskoj, a slava mu seže i u susjedne zemlje poput Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Makedonije. Godine 2011. u suradnji s Antonijom Šolom piše tekst za pjesmu “Metak sa prevestom” na albumu Lepe Brene Začarani krug, a preuzima i odgovornost za skladbu.

Godine 1998. izradio je pjesmu “Neka mi ne svane” za Danijelu Martinović, što je rezultiralo njezinim trijumfom na natjecanju “Dora” i donijelo joj priliku da pokaže svoj talent na “Euroviziji”, gdje je osvojila impresivno peto mjesto. Godinu ranije u Splitu je pobijedio na festivalu “Melodije hrvatskog Jadrana” osvojivši publiku zanosnom izvedbom pjesme “Ne boli me” i osigurao cijenjenu nagradu “Zlatni galeb”.

Godine 2003., šest godina nakon prve pobjede, ponovno je slavio na prestižnom “Splitskom festivalu” sa svojom zadivljujućom skladbom “Vera od suvog zlata”. Vratimo se u 2015. godinu, a upravo je na tom festivalu osvojio cijenjeni Grand Prix, hipnotizirajući publiku svojom zadivljujućom izvedbom pjesme “Moje zlato”. Prije nego što je krenuo u solo karijeru, nekoliko mjeseci 1994. godine proveo je kao član grupe Magazin.

Počevši kao vokal i tekstopisac, njegov glazbeni put započeo je izdavanjem skladbe “Božica” 1995. godine. Iste godine Oliver Dragojević je u emisiji “Dora” ostvario zapaženu izvedbu pjesme i zauzeo impresivno drugo mjesto . Nadalje, Oliver je odlučio na svoj album staviti Grašinu pjesmu “Vrime Božje”. Sljedeće godine Grašo je nastupio kao solo izvođač u “Dori”. Zadivljujućom izvedbom pjesme Otkada nije mi tu ostavio je publiku u čudu i zauzeo hvalevrijedno osmo mjesto.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here