U Knjaževcu se danas popodne dogodio neviđeni zločin, kada je osumnjičeni Aleksa Milojević (22) pucao i ubio njegovog oca Predraga (60), baku Saru Milojević (83 godine) i dedu Mihu Milojevića (81 godinu).

Ispostavilo se da je mladić, koji je uhapšen nakon trostrukog ubistva, navodno rekao policiji da je ubio svoju porodicu iz sažaljenja. – Ubio sam ih jer više nisam mogao da se brinem o njima – navodno je rekao mladić nakon što mu su stavljene lisice. Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić juče je rekao da je “Milojević bio u Tri ubistva su u kući u Knjaževcu”. . – Deda je bio nepomičan, otac i baka teško bolesni. Ubistvo je počinio koristeći lovačko oružje svog djeda. Odmah je uhapšen i priznao zločin. Dašić je svjedočio da je policiji rekao da više ne može brinuti o njima.

Stravičan zločin šokirao je ceo Knjaževac, a komšije u ulici u kojoj se dogodio incident su za list Kuril rekli da su ih juče uznemirile policijske sirene i upozorenja hitne pomoći. – Bilo je strašno, odjednom su sve ekipe pohrlile u kuću Milojevića. Kada smo čuli šta se desilo, ostali smo bez teksta. Znamo ovu porodicu. Inače, Aleksa je tamo živeo sam, dok su mu baka, deda i otac živeli u selu kod Knjaževca. Njegov otac, deda i baka juče su otišli kod zaječarskog lekara na pregled i svratili u ordinaciju – ispričale su komšije i dodale da ne znaju šta se tačno dogodilo pre trostrukog ubistva. Prema njihovim rečima, porodica Milojević važila je za normalnu, druželjubivu, mirnu i vrednu. Dodali su da su nekada imali veliku PVC stolariju, ali je prestala da radi pre nekoliko godina kada se razboleo Aleksin otac.

Predrag je bolestan, otac Mika je nepomičan, a baka Sara je srčana. Inače, Predragova i Aleksina majka su se davno razveli, ona je bila u lošim odnosima sa svekrvom, odnosno Sarom i Mikom, optuživali su je za nešto, tvrdili da ih je prevarila Veoma moćno. Posle razvoda, Aleksa je živeo sa ocem, bakom i dedom – rekao je komšija iz Knjaževca i dodao:

Pa, izvukli su ga iz kilograma mesa, a sad im je pucano u glavu. Nisam mogao da se probudim, nisam mogao da verujem šta se dešava, izgledali su kao normalna porodica. Policija je izvršila uviđaj na mestu zločina i slučaj prijavila Višem tužilaštvu u Zaječaru. – Osumnjičenom mladiću je određeno zadržavanje do 48 sati, a za to vrijeme će biti saslušan u tužilaštvu. Izvori Currier-a su objasnili da je nejasno za koje će konkretno krivično djelo biti optužen, da li je riječ o teškom ubistvu, za koje je kazna doživotnog zatvora, ili o “običnom” ubistvu za koje je kazna blaža.

Prema rečima komšija, ubijeni Sara Milojević i Miha Milojević su godinama radili u Nemačkoj i tamo primali penzije. – Dali su Aleksiju pare, podržali ga… Ne znamo šta da kažemo, možda mu je baš bilo teško da ih vidi bolesne. Komšija je rekao da ima tri pacijenta i da možda više ne može da ih gleda kako pate.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here