U ranim jutarnjim satima muškarac M.S (46) iz Kovačice izvršio je samoubistvo iz poluautomatske puške nakon svađe sa bivšom suprugom.

Kako saznajemo, prije ove tragedije napustio je svoju bivšu suprugu A.S. (39 godina), sa kojom je dugo živio. – On je oko 22.30 došao kod svoje bivše supruge A.S (39), sa kojom je imao petoro dece, posvađao se sa njom, a zatim razbacivao stvari po stanu u kojem je živela. Također je prijetio da će se ubiti puškom. On je potom izašao na lice mesta, a bivša supruga je sve prijavila policiji, koja je ubrzo stigla na lice mesta.

Njihov najstariji sin je takođe došao da živi sa njom, uzevši svoje dvoje mlađe dece, od sedam i devet godina, i svoju trudnu sestru od sedamnaest godina, da žive sa drugom sestrom. Izvori kažu da je živjela u drugom stanu sa suprugom i dvoje djece. Njegov najstariji sin je uvijek bio uključen u pregovore sa ocem, koji je odgovoran za njegovo samoubistvo.

– Došla je Hitna pomoć, policija je čuvala porodicu dugim oružjem i jurila naoružanog Miroslava kroz njive. Najstariji sin i policija su ga nagovarali da odloži oružje, ali je rekao da “neće ponovo u zatvor, nema drugog rješenja”. Prethodno je u zatvoru proveo godinu i po dana zbog nasilja u porodici.

Sagovornik je naveo da je kasnije otišao u Njemačku, ali se vratio 2020. godine i zajedno sa najstarijim sinom radio kao zidar u Kovačici. Iz prethodnog braka ima sina (25), kćer (23) i kćer (17), kao i dvoje djece od 7 i 9 godina. – Ženu je godinama tukao i maltretirao, pa je ona pobegla od njega. Svako je otišao svojim putem, a bivša supruga je sa troje najmlađe dece živela u drugom stanu. Prodao je kuću u rodnom Uzdinu. Izvori kažu da je bio nasilan prema svojoj ženi i često ju je tukao.

Nakon višesatnih pregovora, Miroslav je pucao u sebe iz poluautomatske puške. U Policijskoj upravi Pančevo potvrđeno je da se nemili incident dogodio u Kovačici. – Otprilike u 22:30 dobili smo dojavu o nasilnom incidentu od A.S.-a, a policija je odmah reagovala. Nažalost, M.S. pucala je u sebe ujutro. PU Pančevo je saopštio da je na lice mesta izašao glavni tužilac Pančeva i naložio obdukciju.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here