Globalni ekonomski izazovi su doveli do značajnog opadanja porudžbina u nekoliko nemačkih industrija.

Kompanija Rauh Mobelverke, sa sedištem u Frojdenbergu, suočava se s teškoćama u industriji nameštaja i mora preduzeti odgovarajuće korake. Potvrđeno je da će njihova fabrika u Mastershauzenu biti zatvorena najkasnije do kraja januara 2025. godine, što će rezultirati gubitkom posla za više od 150 zaposlenih.

Ova kompanija iz Baden-Virtemberga nedavno je takođe podnela zahtev za bankrot.

“Konkurencija, dobavljači i maloprodajni lanci svake nedelje suočavaju se s rizikom bankrota. Nema naznaka poboljšanja poslovanja, a izgledi za to u bliskoj budućnosti su minimalni”, izjavili su iz Rauha.

Dodaju da očekuju da će se ekonomska situacija i dalje pogoršavati.

“Proizvodnja je pala ispod kritičnog nivoa za industrijsku proizvodnju”, navode iz kompanije nemačkim medijima.

Unatoč trudu uloženom u kreiranje novih proizvoda koji su pozitivno prihvaćeni, to nije bilo dovoljno za poboljšanje poslovanja u fabrici.

Rauh Mobelverke, osnovana 1897. godine, specijalizovana je za prodaju nameštaja za spavaće sobe i ormarima proizvedenim isključivo u Nemačkoj. Kompanija ima 1.420 zaposlenih i prošle godine ostvarila je prodaju od 294 miliona evra.

Održavanje fabrike u Mastershauzenu više nije moguće.

“Proizvodnja i poslovanje u Mastershauzenu treba postepeno ugasiti, počevši što je pre moguće nakon završetka procesa usaglašavanja interesa, a najkasnije do 31. januara 2025. godine. Ovo će rezultirati postupnim smanjenjem broja zaposlenih za 164 radnika koji rade u Mastershauzenu”, navodi se u saopštenju.

Najveći evropski proizvođač nameštaja za spavaće sobe i garderobne programe takođe mora prilagoditi operacije u svom sedištu u Frojdenbergu na Majni.

Kompanija takođe izveštava o višku radne snage u fabrici u Frojdenbergu zbog smanjenja obima porudžbina.

“Planiramo smanjiti radnu snagu u dve faze do 30. juna 2025. godine. Trenutno pretpostavljamo da će prirodni odliv značajno smanjiti potrebu za otpuštanjem”, izjavila je kompanija, dodajući da bi moglo doći do smanjenja broja radnih mesta u administraciji i proizvodnji.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here