Tatjana Mioković, poznata kao kuma Lepe Brene, proglašena je “kraljicom estradne auto-mafije” nakon što je optužena zajedno sa svojim nevenčanim suprugom Zoranom Jankovićem i još šestoro drugih osumnjičenih za trgovinu skupocenim automobilima ukradenim u inostranstvu.

Ona je osuđena na dve godine i dva meseca zatvora, kao i na novčanu kaznu od 300.000 dinara, saznaje Kurir.

Zoran Janković, Miokovićin nevenčani suprug, dobio je kaznu od šest godina i šest meseci zatvora, uz novčanu kaznu od milion dinara. Ostali optuženi su takođe osuđeni na zatvorske kazne i novčane kazne, prema informacijama iz Javnog tužilaštva za organizovani kriminal.

Boško Tarajić, koji je osuđen na pet godina i četiri meseca zatvora, kao i novčanu kaznu od pola miliona dinara, ponovo je uhapšen po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal zbog istog krivičnog dela. Ostali osuđeni su Milan Jarić na tri godine i osam meseci zatvora, sa novčanom kaznom od 400.000 dinara, Zoltan Molnar na dve godine i četiri meseca zatvora, uz kaznu od 100.000 dinara, Mladen Miščević i Ivan Ćirić na po tri godine i šest meseci zatvora, sa novčanim kaznama od po 300.000 dinara, dok je Goran Lovrić osuđen na tri godine zatvora i novčanu kaznu od 100.000 dinara.

Optužnica protiv ove grupe stupila je na snagu u julu 2016. godine, a suđenje je počelo u decembru iste godine. Zoran Janković je tada negirao navode optužnice, izrazio izvinjenje supruzi, ali je takođe spomenuo njihovo druženje sa Brenom i njenim suprugom, bivšim teniserom Bobom Živojinovićem.

Kumovi Brena i Boba bili su u gostima kod Tatjane i Zorana kada je Zoran preuzeo “mercedes” koji se spominjao u optužnici.

Tatjana Mioković tvrdila je pred sudom da nije bila član kriminalne grupe, negirajući navode optužnice. Navela je primer Goca Božinovske, koja je takođe imala BMW, istog modela koji je i ona kupila preko interneta, tvrdeći da nije bilo nikakvih problema sa tim vozilom.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here