Snimljena je jeziva scena nakon borbe prsa u prsa na prvoj liniji kod Avdijevke! Na uznemirujućem sedmominutnom videu mogu se vidjeti položaji ukrajinskih oružanih snaga prekriveni tijelima desetina vojnika s obje strane.

Broj mrtvih se ne može izbrojati. Svako protivvazdušno sklonište je jama ispunjena leševima, od kojih neki vire i iz zemlje. Mnogi vojnici su rastrgani od eksplozije, a s obzirom na oboreno drveće, gotovo je sigurno da su se na okolnim poljima prije ruskog napada mogla vidjeti i spaljena vojna vozila.

Nejasno je gdje je tačno snimak snimljen, jer su se na području fronta prethodnih dana vodile teške borbe oko mnogih naselja. Ukrajina je u srijedu naredila hitnu evakuaciju preostalih stanovnika Novoaleksandrivke zbog napredovanja ruskih trupa, dok je Telegram kanal DeepState objavio da su Rusi dan ranije zauzeli sela Keramik i Novokalinovo.

https://twitter.com/explore?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1785655304950063473%7Ctwgr%5E93c0dcf9813317669de73996f53efc345e777c07%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.kurir.rs%2Fplaneta%2F4385755%2Fukrajinci-i-rusi-mrtvi-leze-jedni-do-drugih

Podsjetimo, čak i povlačenjem ukrajinskih trupa iz zapadnog Berdiha, pripadnici ruske vojske naišli su na stravične prizore. Na jezivom videu, tijela desetina ukrajinskih vojnika mogu se vidjeti u hrpi smeća oko rovova i malih skloništa od zračnih napada. Neka tijela su bila u poodmakloj fazi raspadanja, dok su druga bila unakažena eksplozijom. Ova scena je bila toliko užasna da čak ni vojnici koji su je snimili nisu mogli vjerovati šta vide.

UŽITAK ZA VAS: Izdvojite vreme za čitanje i uplovite u novi svet koji vas obogaćuje!

Knjige su nepresušan izvor znanja, mašte i inspiracije. Kroz stranice knjiga koje čitamo, putujemo kroz vrijeme i istražujemo nove ideje koje oblikuju naš svijet, bilo da se radi o avanturama, ljubavnim pričama, filozofiji, naučnoj fantastici, knjige ne samo da pružaju zabavu već i mogućnosti za širenje. . Vode nas do beskrajnih mogućnosti i otkrića i neprocjenjiv su izvor znanja i radosti! Odaberite knjigu koja obogaćuje vaše trenutke i slobodno vrijeme, omogućavajući vam da pobjegnete, uzdignete se i otkrijete nove horizonte! Odgojeni smo da mislimo da svi ostali moraju da se promene. Ponovno otkrivanje života je uvijek suosjećajna knjiga, probudit će vas u ljepoti ljudskog iskustva i povećati vašu sposobnost da vidite Boga u cijelom postojanju.

Ovo je možda posljednje objavljeno djelo ovog voljenog duhovnog učitelja. Na osnovu predavanja koje je održao samo nekoliko mjeseci prije svoje smrti, Rediscovering Life nas poziva da uronimo u dublji smisao našeg postojanja. Kada shvatimo cikličnu i uobičajenu prirodu našeg ograničavajućeg razmišljanja, uspješno ćemo pronaći jednostavna rješenja koja nas oslobađaju osjećaja izolacije, ljutnje, tuge i depresije. Marco Ezzati Cassin je prikupio bezbroj svjedočanstava i primjera iz istorije i stvarnosti. Novinari, naučite vidjeti skrivenu sliku iza ovih nepredvidivih slučajeva. Nakon godina istraživanja, objašnjava kako ih prepoznati, pratiti i prihvatiti s povjerenjem. Iako se ponekad mogu činiti besmislenim ili uzrokovati da donosimo iracionalne odluke, čak i ako se pojave kao nesreća ili bolest, oni su dobronamjerni znakovi koji nas vode ka ravnoteži i duhovnom rastu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here