Učiteljica je optužena za ubistvo devetomjesečne djevojčice nakon što joj je lice privezalo za vreću za pasulj. Beba je umrla nakon što je više od sat vremena bila vezana licem nadole za torbu za lenjivost.

Djevojčica je pronađena blijeda i bez svijesti nakon što su njeni krici ignorisani u vrtiću u Stockportu. Devetomjesečno dijete je hitno prevezeno u bolnicu, ali je umrlo kasnije tog dana nakon što su napori na reanimaciji bili neuspješni. Kate Rowley, 37, diplomirana medicinska sestra i vaspitačica, optužena je za ubistvo iz nehata i još jednu tačku za zlostavljanje djece. Porotnicima je rečeno da se Kejt iz nekog neobjašnjivog razloga suočila sa nesrećnom devojčicom nekoliko dana pre njene smrti. Čulo se kako djetetu govori da “prestane da plače” i više puta joj govori da “ide kući” ako želi da plače. Tužilac Peter Wright je rekao: “Njeno neprijateljstvo prema djevojčici bilo je i nelogično i uznemirujuće.”

Djevojčica je umrla u maju 2022. od gušenja i patofiziološkog stresa. Tužilac Wright je rekao da je položaj djeteta za spavanje očigledno bio recept za katastrofu nakon što nije mogla normalno disati. Rowley je krenula u kupatilo kada se djevojka zagrcnula i rekla kolegi: “Ako počne da plače, samo je ignoriraj.” Nije iznenađujuće da je dijete bilo uznemireno ovim tretmanom, ali njeni plači su ignorisani i ona je ostala čvrsto vezana, sputana i pokrivena u ovom položaju. Pet minuta kasnije, djevojčica je odmahivala glavom s jedne na drugu stranu dok se borila da preživi. Tužilac Wright otkriva užasne detalje užasnog incidenta.

„Tog popodneva, Kejt Rouli je devojčicu smestila u dečiju sobu i vezala je za vreću za pasulj kako se dete ne bi moglo pomeriti. Sudu je rečeno da je dijete pomoćnik Lazy Beya. Porotnici su čuli da je skoro od glave do pete prekrivena ćebadima, što bi povećalo rizik od pregrijavanja.

Djevojčica je bila gotovo nepomična. Okolnosti gušenja i smrti djevojčice bile su vrlo očigledne. Međutim, Kejt Rouli ga je ignorisala i dok je proverila u kakvom je stanju devojčica, bilo je prekasno.

“Okrivljeni se prema djeci ponašao na način koji bi svaka zdrava i razumna osoba smatrala opasnim”, navodi se u saopštenju. Nažalost, porotnici su čuli da je Rowley provjerio drugu djecu, ali ne i nesretno dijete, koje je na kraju umrlo. Porotnici su čuli da je Rowley ranije zlostavljao djevojku. Sud je zaključio da je Rowley bila kvalifikovana medicinska sestra sa 17 godina iskustva. U trenutku smrti djevojčice bila je dežurna u vrtiću i bila je zadužena za spavanje. Ona poriče ubistvo iz nehata i suđenje se nastavlja.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here