Anđelka Stević Žugić se 2020. godine razvela od ugostitelja Darija Prpića nakon devet godina braka i sina Jakše.

Razvod nakon skoro deset godina braka izazvao je veliku pažnju medija u regionu, posebno nakon što je otkriveno da je glumica pronašla novu ljubav sa starim prijateljem bivšeg supruga Markom Žugićem, sa kojim je Marko Žugić u braku. i u bračnoj vezi. Razvod za jednogodišnju ćerku Čarnu je izuzetno bolna životna situacija, a trauma postaje još veća kada se “uplete” cijela država jer je neko javna ličnost, ali Anđelka kaže da je uspjela da se uspravi. Kroz izazovno vrijeme u svom životu osjećala se sretnom i sigurnom u svakoj odluci koju je donijela.

“Najvažnije mi je u vrijeme tog užasnog medijskog previranja bilo da ta osoba nije suštinski poremetila sekundu mog života, niti jednu emociju, niti dovela u pitanje bilo koji moj stav ili odluku. Ne bih mogao reći da čoveka ne potrese ovako nešto, da se uopšte ne pita zašto su ljudi ovakvi, na izvestan način – hvala Bogu mogu da zahvalim svojoj zrelosti i promišljanju – to se ne dešava u našem svakodnevnom životu, ne to što možemo da uđemo u našu kuću i na sekund, iako nije u stilu „Sivog oblaka“, to zaista ne utiče na naše porodične odnose“, rekla je glumica Andelka. Jocka ima i sve članove svog “profesionalnog tima”, kako u šali naziva druge likove – majku, baku, najbolju drugaricu, psihologa i astrologa.

Podsjetimo, glumica je udata za muškarca po izboru Marka Žugića. U maju mu je rodila kćer po imenu Čarna. Vjenčanje je bilo tajna, rekli bi, poznata samo porodici i bliskim prijateljima koji su prisustvovali ceremoniji.

VEŽBANJEM JAČATE SVOJE SRCE: Ako redovno radite ove vežbe, poboljšavate rad najvažnijeg organa u vašem telu

Očekivano trajanje života u velikoj mjeri zavisi od zdravlja vašeg srca. Ove vježbe će pomoći u jačanju ovog važnog organa i smanjiti vjerovatnoću srčanih problema. Kombinacija istezanja, aerobnih vježbi i kontrole daha imat će pozitivan utjecaj na vaše zdravlje. Ovih 5 vježbi ne samo da pozitivno utječu na rad srca, već pomažu u normalizaciji krvnog tlaka, funkcije unutrašnjih organa i ublažavanju stresa.

1. Jednostavne poze za turskog Cedija Ova vježba se fokusira na duboko disanje, smanjenje stresa, povećanje kapaciteta pluća i regulaciju krvnog tlaka. Osim dobrobiti za zdravlje srca, vježba također može ojačati vaša leđa. Prekrižite listove, raširite koljena i stavite svako stopalo ispod drugog koljena, sa nogama savijenim u kolenima i prema trupu. Stavite ruke na koljena (dlanovi prema gore) ili na koljena (dlanovi prema dolje). Trtičnu kost privlačimo prema podu, pritiskajući lopatice na stražnji dio gornjeg dijela tijela, bez savijanja donjeg dijela leđa ili guranja donjih rebara naprijed.

2. Planinska poza Ova vježba će pomoći u poboljšanju držanja i regulaciji krvnog tlaka. Stanite sa spojenim nožnim prstima i blago razmaknutim petama. Podižemo i širimo nožne prste i jastučiće i glatko ih postavljamo na pod. Ljuljali smo se napred-nazad. Glatko smanjujemo ljuljanje ravnomjernom raspodjelom težine na vaša stopala. Zatežemo mišiće bedara i podižemo koljena bez naprezanja donjeg abdomena. Podignite gležnjeve kako biste ojačali unutrašnji luk. Sada zamislite snop energije koji teče od unutrašnje strane bedara do prepona, odatle kroz centar tijela, kroz vrat i glavu i kroz vrh glave. Okrenite kukove blago prema unutra. Povucite trtičnu kost prema podu i podignite stidnu kost prema pupku. Pritisnuli smo lopatice uz leđa, sada ih raširimo i opustimo. Bez guranja rebara naprijed, podižemo gornji dio grudi prema plafonu. Raširite ključnu kost. Ruke slobodno vise. Držite vrh glave iznad središta karlice, bradu paralelnu s podom, opušteno grlo, a jezik ravno na dnu usta.

3. Veliki nožni prst Vježbanje pokreće krv u srce, stimulirajući i poboljšavajući rad srca. Također normalizira rad probave, jetre i bubrega. Stanite uspravno, sa unutrašnjim stranama stopala paralelnim i udaljenim 15 cm. Zatežemo mišiće na prednjoj strani bedara i podižemo koljena. Držeći noge ispravljene i izdišući, savijte se naprijed od kukova, povezujući tijelo i glavu. Kažiprst i srednji prst stavljamo između velikog i drugog nožnog prsta. Savijamo ove prste i čvrsto uhvatimo palac na nozi, obavijajući palac oko druga dva prsta. Na udah podižemo tijelo kao da stojimo i ispravljamo laktove. Izvucite prednji dio tijela. Podignite gornji dio grudi što je više moguće, ali podignite glavu kako biste izbjegli pritisak na potiljak. Čelo se opustilo. Izdahnemo, savijemo ruke u laktovima i sa strane, ispružimo nožne prste, izdužimo prednji i bočni dio tijela i polako se naginjemo naprijed.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here