Nikola Rokvić je mjesec dana pješačio do manastira Svetog Nektarija u Egini, na humanitarnom putu prikupljanja novca za dječiju onkologiju Primljena sredstva.

Pjevač je hrabrio kišu, sunce i sve vremenske prilike i poteškoće da prošeta do ostrva Egina, gdje ga je čekala supruga Bojana Barović. Završetak hodočašća u Grčku sa svojom malom kćerkom. Njegovoj radosti nema granica zbog uspeha koji je postigao i milionima dinara koje je prikupio za najpotrebitiju decu. Ipak, ima podršku mnogih, a svaki dobar gest neke javne ličnosti korisnike društvenih mreža podsjeti na detalje iz Nikolajeve prošlosti, o čemu govori i činjenica da su se u prošlosti pojavljivali i skandalozni intervjui sa Rockovičem. na “X” mreži, poznatijoj kao Twitter.

Žao mi je, ali ovo hodočašće Nikolaja Rockoviča ne mogu shvatiti ozbiljno, jer će me zauvijek proganjati taj naslov: “Ako neko ne želi da me piški, ja ću se okrenuti” – naslovna strana Na X mreži pojavio se i “Skandal”, Rokvić je tada već imao preko petnaest godina i voleo je noćni život i uživanje sa devojčicama. S druge strane, ima onih koji su šokirani takvim vremeplovom i komentarišu da ljudi imaju pravo na promjene.

– Zamislite da deset godina kasnije organizujete humanitarnu akciju i prikupite 250.000 evra. Neko je napravio snimku ekrana ove bljuvotine i objavio je da dobije neke lajkove. Nekima je potrebno malo vremena da shvate šta je ispravno i pronađu svoj put, a nekima ni 5 života nije dovoljno – čitajte komentare. Pevačica je iskusila istinitost jedne strane poslovice koja, u grubom prevodu, znači: “Nijedna akcija ne prolazi nekažnjeno”.

Podsjetimo, Rokvić je deset godina bio u srećnom braku sa manekenkom Bojanom Barović, sa kojom je dobio troje djece. Danas se smatraju jednim od najskladnijih brakova na javnoj sceni, a bila mu je i najveća podrška u stvaranju fondacije “Familija” koja će nastaviti svoj humanitarni rad.

Da li je u redu spavati sa mokrom kosom? Stručnjaci daju šok odgovore na večno pitanje, a 1 stvar je ključna

Stručnjaci postavljaju pitanje: da li je u redu spavati s mokrom kosom ako se osjećate mrzovoljno? Poslednja stvar koju mnoge žene žele da urade nakon noćnog tuširanja je da osuši kosu fenom. Iako to obično nije težak zadatak, kada ste iscrpljeni, posezanje za fenom nije tako privlačno kao skakanje u udobnost svog kreveta. Ali koliko je loše spavati s mokrom kosom? Odgovor su dali američki stručnjaci “Voguea”.

Svi smo čuli upozoravajuće priče o ovoj lošoj navici ljepote, i nažalost, ovdje smo da vam kažemo da spavanje s mokrom kosom zaista može uzrokovati probleme. Dugoročno će vam biti bolje da prebolite umor i potpuno osušite kosu.

Ovdje stručnjaci dijele prvih pet razloga zašto biste zapravo trebali izbjegavati spavanje s mokrom kosom i daju savjete šta učiniti kada nemate drugog izbora. Čitajte dalje i saznajte više u nastavku. Vaše vlasište i kosa će vam kasnije biti zahvalni.
Efekti spavanja s mokrom kosom

Efekat je zapravo kratkoročno zadovoljstvo kada odete u krevet s mokrom kosom, zbog čega stručnjaci toplo preporučuju da kosu sušite fenom ili je pustite da se potpuno osuši na zraku prije spavanja.

Oni također navode pet najboljih nuspojava koje treba uzeti u obzir: Svi stručnjaci se slažu da je razlog broj jedan zbog kojeg ne biste trebali spavati s mokrom kosom taj što može uzrokovati lomljenje kose. “Trenje između mokre kose i tkanine dok spavate može uzrokovati ispucale vrhove”, objašnjava certificirani triholog Bridget Hill.

“Vlažna kosa ima tendenciju da bude lomljivija jer voda privremeno razbija vodonične veze u strukturi proteina kose”, dodaje njujorški dermatolog Hadley King, dr. “Ovo povećava elastičnost, što čini kosu podložnijom lomljenju”, napominje dr. King.

Dr King dalje kaže da ovo posebno važi za određene tipove kose, kao što je “ravna ili talasasta kosa”.
Uravnotežen mikrobiom je neophodan za promicanje zdravog rasta kose i održavanje cjelokupnog zdravlja kose. Kada spavate s mokrom kosom, količina znoja na glavi se povećava, kaže Hill. Ovo, u kombinaciji sa sebumom, nagomilavanjem proizvoda, remeti mikrobiom i ometa zdravlje i funkciju folikula dlake.
Poznati frizer Marty Harper kaže da spavanje s mokrom kosom potiče bakterije da rastu na vašem vlasištu i pramenovima kose. Dr King se slaže, objašnjavajući da vlažni jastuci ili posteljina mogu postati plodno tlo za buđ, koja može dovesti do mnogih problema sa vlasištem i kosom. Što nas dovodi do naše sljedeće tačke…

Mogućnost izbijanja akni

Jedan od problema s vlasištem su akne na tjemenu. Hill objašnjava da hidratiziranje vaše kose zadržava neželjenu vlagu i potiče rast bakterija koje uzrokuju akne na vašem vlasištu, što također može uzrokovati svrab ili bol. U najgorem slučaju: akne na tjemenu mogu se pretvoriti u infekciju vlasišta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here