Tony Montano je iznenada preminuo u 62. godini. Njegova smrt je za mnoge iznenadila, a svi su bili iznenađeni što je pokojni muzičar poslednjih godina živeo u teškim finansijskim prilikama.

Medij je od izvora bliskog Tonyju saznao da ima neispunjenu želju, ali je njegova smrt došla rano. Odnosno, krajem aprila, Tonyha je, kao i cijeli region, bila zapanjena viješću o bivšem bubnjaru. Član YU tima Slobodan Jurišić Jura živi u napuštenoj kući u Perlezu kod Zrenjanina, bez struje i vode i može samo da moli za novčanu pomoć da bi imao najosnovnije.

Ova priča je bila izuzetno teška za Montanu, koji je i sam godinama bio u finansijskim teškoćama, te je odmah odlučio da svojim skromnim sredstvima pomogne prijatelju kojeg poznaje decenijama. Iako nije imao mnogo sopstvenog novca, odlučio je da deo novca od prodaje stana pokloni Yuri i otišao je u Perles da ga lično vidi pre nego što je otputovao u rodni Bojnik, gde je trebalo da se preseli. Međutim, iznenadna smrt u stanu u kojem je do sada živio spriječila ga je da ostvari ovu prvobitnu humanu namjeru.

Podsjetimo, kako je prvi objavio list Kuril, upućena patrola je na licu mjesta zatekla Snežanu Miljković, preminulu Miljković Veliboru. poziva i nije uključio telefon. Vrata stana. Unajmili su bravara da otvori stan i zatekli muzičara kako sjedi u fotelji. Ekipe SHMP-a požurile su na mjesto događaja i potvrdile smrt. Istražni tim je izvršio uviđaj i stan je zapečaćen. Nije bilo znakova nasilne smrti. Tijelo je kolima Hitne pomoći prevezeno na Institut za sudsku medicinu.

Da li je u redu spavati sa mokrom kosom? Stručnjaci daju šok odgovore na večno pitanje, a 1 stvar je ključna

Stručnjaci postavljaju pitanje: da li je u redu spavati s mokrom kosom ako se osjećate mrzovoljno? Poslednja stvar koju mnoge žene žele da urade nakon noćnog tuširanja je da osuši kosu fenom. Iako to obično nije težak zadatak, kada ste iscrpljeni, posezanje za fenom nije tako privlačno kao skakanje u udobnost svog kreveta. Ali koliko je loše spavati s mokrom kosom? Odgovor su dali američki stručnjaci “Voguea”.

Svi smo čuli upozoravajuće priče o ovoj lošoj navici ljepote, i nažalost, ovdje smo da vam kažemo da spavanje s mokrom kosom zaista može uzrokovati probleme. Dugoročno će vam biti bolje da prebolite umor i potpuno osušite kosu.

Ovdje stručnjaci dijele prvih pet razloga zašto biste zapravo trebali izbjegavati spavanje s mokrom kosom i daju savjete šta učiniti kada nemate drugog izbora. Čitajte dalje i saznajte više u nastavku. Vaše vlasište i kosa će vam kasnije biti zahvalni.
Efekti spavanja s mokrom kosom

Efekat je zapravo kratkoročno zadovoljstvo kada odete u krevet s mokrom kosom, zbog čega stručnjaci toplo preporučuju da kosu sušite fenom ili je pustite da se potpuno osuši na zraku prije spavanja.

Oni također navode pet najboljih nuspojava koje treba uzeti u obzir: Svi stručnjaci se slažu da je razlog broj jedan zbog kojeg ne biste trebali spavati s mokrom kosom taj što može uzrokovati lomljenje kose. “Trenje između mokre kose i tkanine dok spavate može uzrokovati ispucale vrhove”, objašnjava certificirani triholog Bridget Hill.

“Vlažna kosa ima tendenciju da bude lomljivija jer voda privremeno razbija vodonične veze u strukturi proteina kose”, dodaje njujorški dermatolog Hadley King, dr. “Ovo povećava elastičnost, što čini kosu podložnijom lomljenju”, napominje dr. King.

Dr King dalje kaže da ovo posebno važi za određene tipove kose, kao što je “ravna ili talasasta kosa”.
Uravnotežen mikrobiom je neophodan za promicanje zdravog rasta kose i održavanje cjelokupnog zdravlja kose. Kada spavate s mokrom kosom, količina znoja na glavi se povećava, kaže Hill. Ovo, u kombinaciji sa sebumom, nagomilavanjem proizvoda, remeti mikrobiom i ometa zdravlje i funkciju folikula dlake.
Poznati frizer Marty Harper kaže da spavanje s mokrom kosom potiče bakterije da rastu na vašem vlasištu i pramenovima kose. Dr King se slaže, objašnjavajući da vlažni jastuci ili posteljina mogu postati plodno tlo za buđ, koja može dovesti do mnogih problema sa vlasištem i kosom. Što nas dovodi do naše sljedeće tačke…

Mogućnost izbijanja akni

Jedan od problema s vlasištem su akne na tjemenu. Hill objašnjava da hidratiziranje vaše kose zadržava neželjenu vlagu i potiče rast bakterija koje uzrokuju akne na vašem vlasištu, što također može uzrokovati svrab ili bol. U najgorem slučaju: akne na tjemenu mogu se pretvoriti u infekciju vlasišta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here