Razvod Jelene Karleuše i Duška Tošića često je bio predmet javnih spekulacija. Popularni sportista je tokom intervjua za Kurir pomenuo i vezu sa suprugom, koja je još uvek u zakonskom braku.

– Preko advokata pokušavamo da postignemo sporazum o sporazumnom razvodu. Održali smo nekoliko sastanaka na ovu temu, ali nažalost nisu bili uspješni. Još uvijek pokušavam izbjeći zakonski razvod jer je to traumatično iskustvo za sve nas, posebno za našu djecu. Atletičarka je otkrila: “Nadam se da ćemo u narednom periodu moći da se dogovorimo o razvodu, što je u interesu svih”. Ovo je prvi put da je bivši fudbaler javno progovorio o svom zvaničnom raskidu sa pevačicom. Do sada nije napravio oglas na tu temu.

S druge strane, Kaliusa je više puta u intervjuima za medije isticala da je sa suprugom komunicirala samo preko svog advokata. Bivši srpski reprezentativac trenutno živi u Istanbulu, gde je dugo godina igrao za Bešiktaš.

Šta znači kad vašem psu pocrveni nos? Može biti više razloga za to, al u ovim slučajevima obavezno morate kod veterinara

Promjena boje nosa nije nužno opasna ni na koji način, niti znači da biste trebali odmah biti zabrinuti. Najvjerovatniji uzroci su promjene vremena i starosti psa, ali zajedno s drugim simptomima može ukazivati ​​na ozbiljnije bolest Vlasnici pasa često primjećuju i najmanje promjene u izgledu svog ljubimca. Svaka, pa i najmanja promjena može izazvati opravdanu sumnju i zabrinutost za vašeg psa. Neke promjene su sasvim normalne i nema razloga za brigu, ali neke promjene su razlog za odlazak veterinaru. Ako primijetite promjenu u boji nosa vašeg psa, to može biti razlog za zabrinutost. Promjena boje može biti od crne do ružičaste, ili od ružičaste do crne, a razlozi za promjenu su različiti. Ovakva stanja obično nisu problem, ali možda ćete morati posjetiti veterinara, a jedan od najčešćih razloga je starost. Količina pigmenta u nosu se mijenja s godinama, od tamnijih do svjetlijih boja i obrnuto.

Fizičke ozljede nosa, kao što su ogrebotine i posjekotine, mogu uzrokovati da ova područja nosa izgledaju ružičasta. Kako rana zacijeli, boja nosa bi se trebala vratiti u prvobitnu boju. Ako primijetite da vam se boja nosa mijenja iz tamnije u svjetliju kako se približava zima i spuštaju temperature, onda je to ono što se naziva snježnim nosom. Ovo se prirodno javlja kod mnogih pasa zbog nedostatka sunčeve svjetlosti i vitamina D. Neke pasmine pasa su podložnije ovom stanju, kao što su zlatni retriveri, labradori, haskiji i određene rase škotskih ovčara, a boja nosa psa može se promijeniti ako dođe u kontakt s nečim na što je alergičan. Alergijske reakcije su često praćene drugim simptomima, kao što je oticanje nosa. Alergen ponekad može biti posuda za hranu za pse, jer su neki psi alergični na određene vrste plastike.

Ponekad pseći nos mijenja boju bez ikakvog razloga. Ovo nije zabrinjavajuća pojava. Nos može djelomično ili potpuno izgubiti boju dok ne postane potpuno ružičast ili čak potpuno bijeli. Za mnoge pse ovo je privremena pojava, ali treba znati da se nekim psima boja nikada ne vraća. Pasmine koje su podložnije ovoj promjeni boje nosa uključuju irske setere, pointere, pudlice, dobermane, afganistanske goniče, zlatne retrivere, samojede i bijele njemačke ovčare. Kada bakterijska infekcija uzrokuje promjenu boje nosa, mogu se pojaviti i drugi simptomi. eksponat. Nos koji izgleda natečeno, curi i općenito nezdravo. Ako primijetite ove simptome i mislite da se radi o bakterijskoj infekciji, trebate se posavjetovati sa svojim veterinarom kako bi on mogao dati odgovarajući tretman za borbu protiv infekcije.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here