Zdravstveno stanje Goge Sekulić je stabilno i ne pogoršava se.Proslavljena pjevačica Goga Sekulić nedavno je otkrila svoje unutarnje previranja oko teškog izbora da smanji svoje naglašene grudi. Nažalost, nakon ove odluke Goga Sekulić je doživjela naglo pogoršanje zdravstvenog stanja, što je rezultiralo periodom oporavka koji se produžio daleko iznad inicijalno predviđenih mjesec dana, a umjesto toga je trajao gotovo šest mjeseci.

  • Unatoč tekućim posljedicama, pjevačičino putovanje traje dok se suočava s nužnošću podvrgavanja još jednom kirurškom zahvatu. Vođena odlučnom odlučnošću da osigura liječenje najvećeg kalibra, aktivno traži cijenjene stručnjake u stranim zemljama.

Zbog liječničke greške Goga Sekulić je doživjela pogoršanje zdravlja. Općenito se preporučuje da između postupaka prođe najmanje jedna godina. Očito je došlo do pogreške jer se jedna strana njezina tijela inficirala i nije uspjela pravilno zacijeliti. Ova nesretna situacija dovela ju je do ruba ludila. Trenutačno aktivno traži pomoć od svjetski priznatog stručnjaka koji može riješiti probleme koje uzrokuju domaći liječnici. Iako su se prvobitno obratili ovlaštenim liječnicima, čini se da je došlo do komplikacija, objasnio je Goga za Kurir.

Tijekom izlaganja dr. Nemanje Petrovića, stručnjaka za plastičnu, rekonstruktivnu i estetsku kirurgiju, iznesene su vrijedne informacije o nastanku i vremenu nastanka komplikacija kod operativnih zahvata. Iako operacija smanjenja grudi, kao i svaka druga vrsta operacije, nosi inherentne rizike, obično se provodi u općoj anesteziji, osim ako određene situacije ne zahtijevaju upotrebu lokalne anestezije. Nakon postupka, pacijenti mogu osjetiti privremenu nelagodu, modrice i ožiljke, koji se postupno mogu smanjiti u vidljivosti.

Iako je to neuobičajeno, liječnik je spomenuo mogućnost promjena u osjetljivosti bradavica, iako se one obično povuku s vremenom. Važno je napomenuti da postoje ozbiljnije komplikacije koje mogu nastati, kao što je smanjenje protoka krvi u bradavici što dovodi do nekroze tkiva. Ako se ne pridržavate odgovarajućih postupaka sterilizacije i čišćenja instrumenata, to može dovesti do infekcije.

BONUS TEKST:

Soda bikarbona, takođe poznata kao natrijum hidrogenkarbonat ili natrijum-bikarbonat, je jedinjenje koje se često koristi u domaćinstvu, medicini, kozmetici i industriji zbog svojih raznovrsnih svojstava i primena.

Hemija i Fizička Svojstva
Hemijska formula sode bikarbone je NaHCO3. Ona je bijeli kristalni prah koji je rastvorljiv u vodi. Sastoji se od natrijum-jona (Na+) i bikarbonat-jona (HCO3-). Soda bikarbona je blago alkalna supstanca sa pH vrednošću oko 8. Kada se zagreva, razlaže se na natrijum karbonat, vodu i ugljen-dioksid, što je čini korisnom i u mnogim hemijskim procesima.

Upotrebe u Domaćinstvu
Čišćenje: Soda bikarbona se često koristi kao efikasno sredstvo za čišćenje u domaćinstvu. Može se koristiti za čišćenje sudova, umivaonika, kade, rerne, ali i kao sredstvo za uklanjanje neprijatnih mirisa iz frižidera ili tepiha.

Dezinfekcija: Zahvaljujući svojim antibakterijskim svojstvima, soda bikarbona može biti korisna za dezinfekciju različitih površina u kući.

Održavanje biljaka: Dodavanjem male količine sode bikarbone u vodu za zalivanje, može se pomoći u održavanju pH vrednosti zemlje za biljke koje vole blago alkalnu sredinu.

Medicinske Primene
Digestivni problemi: Soda bikarbona se koristi kao antacid za ublažavanje gorušice i žgaravice, jer neutrališe višak želudačne kiseline.

Protivupalno sredstvo: Može se koristiti lokalno za ublažavanje svraba od insekata ili manjih opekotina.

Higijena usne šupljine: Zahvaljujući svojim svojstvima neutralizacije kiselosti, soda bikarbona se može koristiti za izbeljivanje zuba ili kao dodatak u pastama za zube.

Kozmetičke Primene
Nega kože: Soda bikarbona se koristi u različitim maskama i pilingima za kožu, jer može pomoći u uklanjanju mrtvih ćelija i nečistoća.

Nega kose: Dodavanjem sode bikarbone u šampon, može se postići bolje čišćenje kose i skalpa, uklanjanje ostataka proizvoda za oblikovanje kose i regulacija pH vrednosti.

Industrijske Primene
Prehrambena industrija: Koristi se kao sredstvo za podizanje testa zbog svojih svojstava hemijskog kvašenja.

Farmaceutska industrija: U farmaceutskim proizvodima se koristi za neutralizaciju kiselosti ili kao pomoćno sredstvo za tablete.

Bezbednost i Upozorenja
Iako je soda bikarbona opšte prihvaćena kao bezbedna supstanca za korišćenje, treba je koristiti sa oprezom, posebno u većim količinama ili u kombinaciji sa drugim hemikalijama. Prekomerna upotreba može dovesti do poremećaja ravnoteže elektrolita ili drugih zdravstvenih problema.

Zaključak
Soda bikarbona je višenamenska supstanca koja se koristi u širokom spektru aplikacija, od domaćinstva do industrije. Njena hemijska svojstva omogućavaju joj da bude efikasno sredstvo za čišćenje, dezinfekciju, negu kože i kose, kao i u medicini i prehrambenoj industriji. Međutim, važno je koristiti je sa odgovornošću i u skladu sa preporučenim smernicama kako bi se izbegle moguće negativne posledice.

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here