Pjevačica Tanja Savić prvi put je iskreno progovorila o svojoj ljubavnoj vezi sa 11 godina mlađim Muhamedom Mukijem Bešićem, ostavivši mnoge da se pitaju šta je rekla o svom Zbunjenom.

Ipak, prokomentarisala je svoju vezu sa Mukijem i nazvala ga “suprugom”, zbog čega su svi odmah posumnjali da je upravo Tanja rekla “fatalno da” u strogoj tajnosti od svih?

– Moj muž je stvarno super… mogu li? Kao, niko ne zna da smo zajedno više od dvije godine, to je ekskluzivno.

Kako je dalje navela, veza para je dugo bila tajna i sada joj pomaže da sinove “usmjeri” na pravi put.

IME NIKOLE TESLE ZAPRAVO NIJE BILO NIKOLA: Šok detalji iz života srpskog naučnika koji otkrivaju kako se ZAPRAVO zvao

Prije oko 167 godina rođen je Nikola Tesla. Umro je u 87. godini i bio je jedini Srbin koji je po njemu nazvao Tesla, međunarodnu mjernu jedinicu (mjeru gustine magnetnog fluksa ili jačine magnetnog polja). Gotovo svaka priča o njemu ispričana je više od vijeka i po. Međutim, postoji dio njegove biografije koji mnogima nije poznat. U decembru 2019. godine pojavio se malo poznat detalj o Teslinom životu, a naknadno je otkriveno da kršteno ime velikog naučnika nije Aleksandar Ninković, koji je dugi niz godina revnosno čuvao uspomenu na velikog naučnika Nikolu. Srpska ideja nauke i kulture, objavila je na Fejsbuku odlomak iz knjige u kojoj se tvrdi da Teslino krsno ime nije Nikolaj.

Odnosno, stoji da je pravo ime našeg velikog naučnika zapravo bilo Nikolas. Najvažniji Teslini izumi bili su polifazni sistem, rotaciono magnetno polje, asinhroni motor, sinhroni motor i Teslin transformator. Takođe je otkrio metodu generisanja visokofrekventnih struja i dao značajan doprinos u prenosu i modulaciji radio signala. Njegov sistem naizmjenične struje omogućio je lakši i efikasniji prijenos električne energije na velike udaljenosti. Bio je ključna figura u izgradnji prve hidroelektrane na Nijagarinim vodopadima.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here